DİYARBAKIRÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  HDP İl binası önüne gelerek provokasyon yapmak isteyen Vatan Partililere tepki gösteren HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, "Ziyaret etmek istiyorlarsa yıllardır faili meçhul olanların ailelerini, Cumartesi Annelerini ziyaret etsinler" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü önünde çocuklarının dağa götürüldüğü iddiasıyla oturma eylemi yapan aileleri ziyaret ederek basın açıklaması yapmak isteyen Vatan Partili kadınlara, HDP'liler tepki gösterdi. Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Merve Ayvalı ile 3 partili kadın, ailelerin yanına gelerek yapmak istediği basın açıklamasına HDP Milletvekili Remziye Tosun ve partililer izin vermedi. HDP'liler, Vatan Partililerin il binalarının önünde basın açıklaması yapmak istemelerine izin vermeyeceklerini söyledi.


'CUMARTESİ ANNELERİNİ ZİYARET EDİN'


HDP'liler, Vatan Partililerinin bu girişimini provokasyon olarak nitelendirdi. Herhangi bir siyasi partinin il binalarının önünde basın açıklamasına izin vermeyeceklerini belirten Tosun, polisin provokasyona mahal verdiğini belirterek, "Antidemokratik bir tutumdur. Burada provokasyon yapılmak isteniyor. Ziyaret etmek istiyorlarsa yıllardır faili meçhul olanların ailelerini, Cumartesi Annelerini ziyaret etsinler" dedi.


Yaşanan arbede sırasında oturma eylemi yapanların HDP'lilere saldırmaya çalışması ve hakaret etmesi dikkat çekti. Oturma eyleminde bulunan bir kadının parti binası önünde park halinde olan HDP'nin otobüsünün camına terlikle vurduğu görüldü.


'HDP'LİLERİ SUÇLADI'


Daha sonra Vatan Partili kadınlar, HDP İl binası karşısında bulunan küçük parkta basın açıklaması yaptı. Kadınlar adına açıklama yapan Vatan Partisi Öncü Kadınlar Genel Başkanı Meltem Ayvalı’nın, HDP'lileri suçlaması dikkat çekti. HDP'lilerin tepkisinin provokasyon olduğunu ileri süren Ayvalı, "HDP'liler suçlarını örtmek istiyorlar. Birilerinin yüreği Selahattin Demirtaş için çarpıyor, bizim de buradaki anneler için atıyor"  dedi.


HDP'lilere dönük hakaret ve tehditlerde bulunan ailelerin, il binası önündeki bekleyişi sürüyor.


(Kaynak: MA)
Editör: Haber Merkezi