DÜNYA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Dünyaca ünlü iç giyim markası Victoria’s Secret, transseksüel Brezilyalı model Valentina Sampaio ile anlaştı. Bir süre önce marka ile podyumda çalışmaya başlayan Sampaio, ilk kampanya yüzü de oldu.

Markanın ‘Secret Pink’ koleksiyonu için katıldığı çekimlerin sahne arkasını Instagram’da paylaşan 22 yaşındaki genç model, “Hayal kurmaktan hiç vazgeçmedim” notu düştü.

Ünlü melek Sara Sampaio ile sadece soyisim benzerliği bulunan Valentina, daha önce L’Oreal Paris’in güzellik elçiliğini üstlenmiş ve Vogue dergisinin de kapağında de yer alan ilk trans model olmuştu.









Pazarlama müdürünün transfobik açıklaması reytingi düşürmüştü

Victoria’s Secret pazarlama müdürü Ed Razek, geçen yıl Vogue dergisine verdiği röportajda şovda transseksüel modellerin olmaması gerektiğini savunmuş, “Bu 42 dakikalık özel bir şov” demişti. Bu sözlerden dolayı büyük tepki çeken Razek’in özür dilemesi yeterli olmamıştı. Marka geçen yıl tarihinin en düşük reytingini almıştı.

Victoria’s Secret bir süredir, podyuma sadece çok uzun boylu ve ince modelleri çıkarmasıyla ilgili eleştiriler de alıyordu. Marka ile çalışan ünlü modellerden Karlie Kloss, Victoria’s Secret ile yollarını ayırmış, nedenini ise şöyle açıklamıştı: “Onların yansıttığı imajın benim gerçekte kim olduğunu yansıttığını düşünmüyordum ve dünya çapındaki genç kadınlara güzel olmanın bu olduğunun anlatılmasından rahatsızdım.”

Kaynak: Sputnik
Editör: Haber Merkezi