Xuda Rihma xwe dayîkên pîroz bike / Roja dayîken rojê û hemû dayîkan pîroz be / Değerli annelerimizin Günü kutlu olsun Dünyanın var oluşundan günümüze, Vietnam’dan Küba'ya, Ülkemizden Dünyaya mücadele veren; evlatlarının açısından, üzüntüsünden, hayallerinden başta Berfo Anne şahsından yaşamını yitiren tüm barış anneleri, savaş ve çatışmalarda evlatlarını kaybeden vefat eden annelere, Doğduğum köy de çocukluğumdan bugüne bizlere emek veren yaşamını yitirmiş her annemize, çocukluğundan annesini kaybetmiş üzüntüsünü, özlem duygusunu yaşayan değerli arkadaşlarımızın annelerin şahsından tüm annelerimize Allah’tan Rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabır dileriz. Beni Dünyaya getiren annem, Barış Med’i dünyaya getiren değerli annesi, doğduğum köyde bize emek veren annelerimize, Amed'e geldiğim günden beri evinin kapısını açan emek veren çocuklarından ayırt edemeyen Avniye Annemize ve Yarının onurlu kalıcı Barış için mücadele veren, Daykên Aşîtînin uzatıkları Barış elinin tutacak değerli annelerimizin şahsında tüm annelerimizin Anneler günü kutlu olsun.

 

Xuda Rihma xwe dayîkên pîroz bike / Roja dayîken rojê û hemû dayîkan pîroz be / Değerli annelerimizin Günü kutlu olsun

Dünyanın var oluşundan günümüze, Vietnam’dan Küba'ya, Ülkemizden Dünyaya mücadele veren; evlatlarının açısından, üzüntüsünden, hayallerinden başta Berfo Anne şahsından yaşamını yitiren tüm barış anneleri, savaş ve çatışmalarda evlatlarını kaybeden vefat eden annelere, Doğduğum köy de çocukluğumdan bugüne bizlere emek veren yaşamını yitirmiş her annemize, çocukluğundan annesini kaybetmiş üzüntüsünü, özlem duygusunu yaşayan değerli arkadaşlarımızın annelerin şahsından tüm annelerimize Allah’tan Rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabır dileriz.

Beni Dünyaya getiren annem, Barış Med’i dünyaya getiren değerli annesi, doğduğum köyde bize emek veren annelerimize, Amed'e geldiğim günden beri evinin kapısını açan emek veren çocuklarından ayırt edemeyen Avniye Annemize ve Yarının onurlu kalıcı Barış için mücadele veren, Daykên Aşîtînin uzatıkları Barış elinin tutacak değerli annelerimizin şahsında tüm annelerimizin Anneler günü kutlu olsun. Kalıcı Barışa vesile olmasını dilerim.

Unutmayalım hiçbir anne ve kadın değersiz değildir. Annelerimize ve kadınlara kimden gelirse saygısızlık odur değersizlik. Sadece bugün değil her zaman annelerimize ve kadınlara saygı duymamız,  annelerimiz ve kadınlar bizler için düşündükleri aydınlık önerileri dikkate almalıyız.