İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Hükümete yakın medyanın servis ettiği İstanbul'un seçilmiş belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir esnafa tokat attığı iddiası yalan çıktı. CHP'li Gürsel Tekin ziyaretin videosunun montajsız halini paylaşarak tartışmalara son noktayı koydu.







[Haber görseli]

YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik iptal kararı sonrası mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, esnaf ziyareti sırasında bir vatandaş ile tartışma yaşadı.

Bir esnaf canlı yayında bir soruya verdiği yanıtın kesilmiş halini kastederek İmamoğlu’na ‘FETÖ’ imasında bulundu. İmamoğlu, “Bu ülkeyi başkalarıyla yönetmen için mi biz bu eli tuttuk” diyen esnafa söz konusu videonun orijinalini izletmek istedi ancak esnaf izlemeyi reddetti. Bunun üzerine tartışma şiddetlenirken İmamoğlu’nun esnafa yönelik teması hükümete yakınlığı ile bilinen medya organlarında “CHP'li Ekrem İmamoğlu'ndan vatandaşa tokat ve hakaret!” başlığıyla servis edildi. CHP’li Gürsel Tekin, gelişme üzerine videonun montajsız halini sosyal medyadan paylaştı.

İşte İmamoğlu ile esnaf arasında yaşananlar:








Yerleştirilmiş video














Gürsel Tekin

@gurseltekin34









Şimdi de apaçık görüntüleri montajlayıp "@ekrem_imamoglu çocuğa tokat attı" diye iftira atıyorlar.


Bu arsızların yalanı bitmez ama millet bunların ne olduğunu görsün.

Görüntünün montajsız hali.

Sn. İmamoğlu tüm provokasyonlara sükunet ile cevap veriyor.






13,6 B kişi bunun hakkında konuşuyor
















Ne olmuştu?

Ekrem İmamoğlu, “Türkiye’nin Nabzı” programında Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı. Programın bir kısmında İmamoğlu’na beka tartışması hatırlatılarak, “PKK’ya FETÖ’ye özellikle yabancı basının Türkiye üzerine İstanbul seçimleri üzerinden tartıştığı konuştuğu meselelere ilişkin bir mesajınız olur mu” sorusu yöneltildi.

İmamoğlu ise bu soruya “Gelin Türkiye’yi beraber yönetelim. 24 Haziran’da yetki alan AK Parti. Ne bekası? Kim daha vatansever? Bu ülkenin 82 milyon vatanseveri var. Terör örgütlerine karşı hep beraber dimdik ayaktayız” diyerek yanıt verdi. AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Elif Şahin Keleş, sosyal medya hesabından bu sözlerin montajlanmış bir halini paylaştı.

Montajlı videoda, Ekrem İmamoğlu’nun “PKK’ye FETÖ’ye özellikle yabancı basının Türkiye üzerine İstanbul seçimleri üzerinden tartıştığı konuştuğu meselelere ilişkin bir mesajınız olur mu?” sorusuna “Gelin Türkiye’yi beraber yönetelim” dediği görülüyor.

( Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi )

 


Editör: Haber Merkezi