ANTALYA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  Gezi Direnişi'nden bu yana biriktiği şiirlerini "Sadece Sana Yazdım" adlı şiir kitabında birleştiren avukat Ahmet Çevik, kitapta; yalnızlığı, kimliksiz, sınıfsız, cinsiyetsiz, herkesin olabileceği ve alabileceği duyguları aktarmayı çalıştığını söyledi.



Antalya Barosu'na kayıtlı avukat Ahmet Çevik, koronavirüs (Kovid-19) sürecinde Gezi Direnişi'nden bu yana biriktiği şiirlerini "Sadece Sana Yazdım" adlı şiir kitabında birleştirdi. Çevik, kitabının ilk baskısı yapıp, okuyucularla buluşturdu. Çevik, uzun zamandır insan hakları alanında bir avukat olarak çalıştığını ve zor süreçlerden geçtiklerini dile getirdi.

'EVDE OLSAKTA HAYAT DEVAM EDİYOR'

Her döneminde kendine göre zorluklarının olduğunu söyleyen Çevik, "Ben Gezi sürecinden beri yazmaya ve biriktirmeye başladım. Onun üstüne OHAL şartları; korona derken yalnızlığa itiliyorsun; herkes gibi yaşananlar derin izler bırakıyor. Ve yaşananlar birikiyor atamıyorsunuz ruhunuzdan. Duygular, ilişkiler ve yalnızlıklar birikiyor. Belki arzulanan da budur insanların yalnız kalması veya yalnız bırakılması. Mart'ta başlayan pandemi nedeni ile uygulanan kısıtlar hayatın durmasıyla biriktirdiklerimi dökmeye karar vermeme sebep oldu ve kitap bu şekilde oluştu.Hayat durmuyor aslında devam ediyor; evde de olsak" dedi.

 

'DUYGULARI AKTARMAYA ÇALIŞTIM'

Çevik, kitabın basım sürecinde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.Kitapta; yalnızlığı, kimliksiz, sınıfsız, cinsiyetsiz, herkesin olabileceği ve alabileceği duyguları aktarmayı çalıştığını aktaran Çevik, "Hayat eve sığar belki ama duygular bir eve sığmaz bunu da göstermek istedim. Her okuyucunun alabileceği bir şey vardır mutlaka şiirden o yüzden 'Sadece Sana Yazdım' dedim . Ayrıca şiir okumayı kim sevmez ki? Şiir dünyayı insanı doğayı güzelleştiriyor. Bence herkes duygularını içinde biriktirmeyip yazmalı" ifadelerini kullandı.



(hk/
Editör: Haber Merkezi