ANKARA - Sayıştay raporları üzerinden AKP’ye yüklenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Yapılan tünellere, köprülere, yollara değil; plansızlığa, haksızlığa, beceriksizliğe, hırsızlığa karşıyız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır” sözlerine de tepki gösterdi. Akşener, Bahçeli’ye kürsüye kebapçı çıkararak, yanıt verdi. Kürsüde konuşan kebapçı, "Bizler kebap satan, pide satan insanlarız, bizden terörist olmaz” dedi.

‘AKP VE UCUBE SİSTEMİ’

İktidar için artık yolun sonunun gözüktüğünü söyleyen Akşener, “3Y’yi yok etme vaadiyle iktidara gelen Erdoğan’ın yoksulluğu yöneten, yasakları normalleştiren, yolsuzluğun da üstünü örten yönetim anlayışı artık gün gibi önümüzde duruyor. AK Parti hükümeti ve ucube sistemi sağ olsun bu seneki raporlarda da yolsuzluk ve israf hız kesmemiş. Sarayda sefa sürenler eğlenmeye tam gaz devam etmiş. Ankara’da kullanılmak üzere tahsis edilen araçlar yıl içinde Çeşme, Mersin, Abant, Altınoluk gibi yerlerden yakıt almışlar. Belli ki bu arkadaşlar tatil beldelerine gitmekte bir sakınca görmemişler. Mesela Ulaştırma Bakanlığımız Avrasya Tüneli geçişlerinde kur hesaplarını yanlış yapmış” ifadelerini kullandı.

‘MAKAM ARAÇLARIYLA TATİL’

AKP hükümeti dönemindeki yolsuzluklar hakkında konuşan Akşener, “Sarayda sefa sürenler eğlenmeye tam gaz devam etmiş. Ankara’da kullanılmak üzere tahsis edilen araçlar yıl içinde Çeşme, Mersin, Abant, Altınoluk gibi yerlerden yakıt almışlar. Belli ki bu arkadaşlar tatil beldelerine gitmekte bir sakınca görmemişler. Mesela Ulaştırma Bakanlığımız Avrasya Tüneli geçişlerinde kur hesaplarını yanlış yapmış” diye belirtti.

FATURA HALKA KESİLİYOR

Bakanlıklardaki israfa dikkati çeken Akşener, bir bakanlığın şirketin kasasına 37,9 milyon lira fazladan ödeme yapmasına dair beceriksizliğin faturasının halka kesildiğini vurguladı. Konuyu yalanlayan bakanlık hakkında konuşan Akşener, “Bunlar yalan diye cevap vermişler. Devletin bakanlığı, devletin denetleme kurumuna ‘yalancı’ diyor. Sayın Erdoğan, bu atadığın bürokratlar sence kimi örnek alıyorlar? İsraf ve yolsuzluk bataklığına batmış bürokratların ilham kaynağı bizzat sensin" dedi.

( MA)

Editör: Haber Merkezi