Uzun yaz tatilini farklı şekillerde değerlendirebilirsiniz. Deniz-kum-güneş üçlüsünün sıcak kollarına kendinizi bırakmak ve çocukların D vitaminine doymasına izin vermek bir seçenek. Kısa tatillere çıkabilecekseniz zamanınızı kültür turları ve dinlenme arasında bölüştürebilirsiniz. Şehirde kalmak zorundaysanız açık hava parkları, havuzlar, müze ve etkinlikler, yazı keyifli geçirmenizi sağlayacak.

Hem eğlenceli hem eğitici: Çocuk yaz kampları













Sözcü gazetesinin haberine göre;Tatilinizi ister kentte ister yazlık yörelerde geçirecek olun, tatilde özellikle de çocukların canının sıkılmaması için zamanı verimli geçirmeye çalışmak gerek. Bunun için doğadan sanata, spordan robotiğe artık çok farklı içeriklere sahip yaz kampları bulmak mümkün. Çocukların tatilde keşfedebilecekleri kişisel gelişime uygun yaz kampları seçenekleri bunlarla da bitmiyor, yabancı dil, kodlama, bilim, sosyal yardım projeleri gibi farklı etkinliklere de katılabilirler.
c6


Spor ve Sanat Yaz KamplarıYerinde duramayan, hareketi ve sporu seven çocuklar için spor aktivitelerini içeren yaz kampları çok büyük bir nimet. Bu kamplarda çocuklar hem enerjilerini atabiliyor hem yaşıtlarıyla sosyalleşebiliyor hem de sevdikleri spor dalını keşfetmek ve kendilerini bu alanda geliştirmek için fırsat yakalayabiliyorlar. Özellikle doğada yapılan spor aktiviteleri de çocukların evden çıkmalarını ve doğayla bütünleşmelerini sağlamak için çok iyi bir olanak sunuyor. Çocuklar bu doğa kamplarında, kendi gruplarına liderlik edebiliyor, üzerine aldıkları görevleri tamamladıkları için sorumluluk duygularını güçlendirebiliyor ve problemleri kendi başlarına çözdükleri için de özgüvenlerini geliştiriyorlar.
c1


Doğa kamplarının bir artısı da çocuklara kendi bitkilerini yetiştirebilme olanağı tanıması. Fidelerini kendi dikip, sulama ve bakımı da tek başlarına yapıyorlar. Marketten aldıkları meyve ve sebzelerden bazılarını kendi yetiştirebilen çocuklar, hem emeğin hem sürecin daha iyi farkında olabiliyorlar. Bu sürece evde ona ait bitki alıp, bakımını çocuğa bırakarak siz de destek olabilirsiniz.
c2


Genelde bu kamplar sanat aktivitelerini de içeriyor. İnce kas gelişimlerini destekleyecek ve sanat bilinci kazanmalarını sağlayacak çalışmalarla, çocuklar eğlenirken öğrenebiliyorlar. Farklı materyaller kullanımını içeren resim dersleri, müzik, seramik, kil, heykel, drama, tiyatro gibi branşlarda verilen eğitimlerle çocukta sanat bilincinin yerleşmesine çalışılıyor.Robotik, Kodlama ve Lego Yaz Kampları



Son dönemde eğitim kurumlarının özellikle öne çıkardığı, hem yaratıcı zekâyı hem analitik düşünceyi geliştiren, bilim ve eğlenceyi bir arada sunan yaz kampları, küçük bilim insanlarına eğlenceli bir aktivite seçeneği sunuyor. Özellikle tablet ve teknoloji kullanımını seven çocuklar için bu aletleri verimli kullanmayı da öğreten bu kamplar, geleceğin teknolojisine giriş için bir kapı da açmış oluyor.
c3


Çeşitli robotik yazılımları sayesinde ekranda yaptıkları kodlamaları legolarıyla yürüyen cihazlara dönüştürebilen çocuklar, yaratıcılıklarını daha etkin kullanabilir hale geliyorlar. Bazı kamplarda verilen kodlama ile çizgi film veya film oluşturma dersleri ise çoğu çocuğa yeni bir bakış açısı aşılıyor.Yabancı Dil Yaz Kampları

Bir diğer alternatif de çocuğunuzun yaşıtları ile birlikte dünya kültürünü öğrenip eğlenirken, yabancı dilini geliştirmesidir. Yabancı dil ağırlıklı yaz kamplarında tüm günlük aktiviteler hedef dilde yapılıyor. Günlük olarak bu dili kullanan çocuğun özellikle anlama ve konuşma yetenekleri hızla gelişiyor. Bu kamplarda konular dünya kültürlerini tanıma, yabancı dilde yaşa uygun filmleri izleme ve tartışma, tiyatro ve drama çalışmaları ve mutfak çalışmaları gibi başlıklardan seçiliyor. Çocuk, her anlamda kendini ifade edebiliyor ve seviyesini geliştirebiliyor.
c4


Yaz tatilini hem dinlenip hem eğlenerek geçiren çocuklar, sene içinde daha aktif ve verimli oluyorlar. Çocuğunuzla konuşup onun fikirleri ve beğenileri doğrultusunda seçimlerinizi yapabilirsiniz.
Editör: Haber Merkezi