HABER MERKEZİ - Yazar Oya Baydar, organize suç lideri Alaattin Çakıcı’nın Bahçeli'ye MHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği teşekkür ziyaretinin fotoğrafı için, “Türkiye'nin kimlerin elinde olduğunu göstermesi açısından, ‘makbul vatandaş’ standartları açısından, siyasi ahlak açısından, balığın nasıl baştan koktuğunun ibret ve korku verici kanıtıdır” diye yazdı.

Koronavirüs (Kovid) salgının Türkiye’de yayılmaya başlaması ile birlikte MHP tarafından AKP’nin gündemine sokulup, muhalefetin itirazlarına rağmen her iki partili vekillerin oyları ile Meclis’ten geçirilen infaz düzenlemesi ile serbest kalan isimlerden biri Alaattin Çakıcı’ydı. “Organize suç örgütü lideri olmak” suçlamasıyla yargılanarak hüküm giyen ve 16 yıldır cezaevinde bulunan Çakıcı, 16 Nisan’da tahliye edilmesi sonrası kendisini cezaevinde ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a teşekkür mektubu kaleme almıştı.


Bu mektubunun ardından Bahçeli’yi MHP Genel Merkezi’nde eden Çakıcı, ziyaretin fotoğraflarını da sosyal medya hesabından paylaştı.


Paylaşılan o fotoğraflara dair Yazar Oya Baydar T24 için “Organize suç örgütleriyle aranıza mesafe koyun Sayın Bahçeli!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.


Baydar yazısı şöyle:


“AKP'lilere ve MHP'lilere soruyorum: Cumhur İttifakı'nın ortağı Devlet Bahçeli'nin kibarca "organize suç örgütü" denilen mafyanın sembol kişilerinden biriyle verdiği bu fotoğrafı hazmedebiliyor musunuz?


65 yaş üstü yurttaşları ev hapsinde tutan zihniyet üzerine yazmaya, uzayıp kabak tadı veren bu abukluğa isyanımı dile getirmeye niyetliydim ki fotoğrafı gördüm. O da ne! "Türk dünyasının ve Türk milletinin yaşayan efsanevî lideri" Bahçeli ile Ülkücü mafyanın efsanevî liderlerinden Çakıcı'nın baş başa fotoğrafları!



Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rağmen af diye tutturduğunda belki tek değil ama asıl amacı Çakıcı'nın serbest kalmasıydı. Her zamanki gibi onun dediği oldu, 90 bin civarı mahkûm Çakıcı'ya yapılan jestten yararlandı. Şükranlarını göstermek için önümüzdeki günlerde Reis'in tayfasına yazılırlar artık.


Çakıcı, 80 öncesinde Ülkücü Mafya denilen organize suç örgütü liderlerinden biriydi. 80'lerde devletin kirli işlerinde, faili meçhul-faili belli karanlık olaylarda başarıyla kullanılmış bir tetikçiydi. Cinayete azmettirme, yaralama, öldürme dosyası kalabalıktı. Eski eşini öldürtmekten, önce müebbete mahkûm edilmiş sonra Ülkücü camianın etkisiyle cezası 19 yıla indirilmişti. Uzatmaya değmez, meraklısı küçük bir Google araştırmasıyla adamın geçmişiyle ilgili verilere kolayca ulaşır.


Mesele şu ki, devlet aklının (kimileri derin devlet der) sözcülerinden MHP Genel Başkanı, Cumhur İttifakı'nın baş dümencisi Bahçeli, bu mafya reisi için ne zamandır paralanıyor. Hapishanede ziyaret etmiş, tez zamanda kurtarılacağı güvencesi vermiş, ziyaretin fotoğraflarının çekilip servis edilmesinden kaçınmamıştı. Belki ittifak ortağına, belki Ülkücü camiaya, belki benim aklımın ermeyeceği bir takım derin mihraklara mesaj vermişti o ziyareti kamuoyuna duyurarak.


BARİ SOSYAL MESAFEYİ KORUSAYDINIZ


Çakıcı'nın Bahçeli'ye MHP genel merkezinde gerçekleştirdiği teşekkür ziyaretinin fotoğrafı; Türkiye'nin kimlerin elinde olduğunu göstermesi açısından, "makbul vatandaş" standartları açısından, siyasî ahlak açısından, balığın nasıl baştan koktuğunun ibret ve korku verici kanıtıdır. Fotoğrafta iki reis omuz omuza, yan yana poz vermişler. Maske takmamış, mesafeyi korumamış garibana yüzlerce lira para cezası kesilirken, yetmedi tartaklanır, kötü muamele görürken Bahçeli ile Çakıcı'nın ne maskesi, ne mesafesi var.


Hadi hukukî, ahlakî, siyasî mesafe koymamışsınız bari şu günlerde fiziksel/ sosyal mesafe koysaydınız aranıza. Hani topluma örnek olmak falan var ya!


Bu fotoğrafın çektirilip servis edilmesinin, görüntüyü aşan anlamları olduğunu düşünüyorum. Çakıcı Bahçeli'yi konutunda da ziyaret edebilirdi, sessiz sedasız bir teşekkür ziyareti de yapabilirdi ama özellikle MHP genel merkezi tercih ediliyor ve Ülkücü mafya reisi fotoğrafla birlikte attığı tweet'te Bahçeli'ye "Türk dünyasının ve Türk milletinin yaşayan efsanevî lideri" diye hitap ediyor. Boş bir mizansen değil bu. 80 öncesi ve 80 sonrasında birileri adına iyi iş görmüş deneyimli mafyacılara yeniden ihtiyaç duyulduğunun ve baştacı edileceklerinin ilanı.


Sağduyusunu ve namusunu hâlâ koruyabilen AKP'lilere ve MHP'lilere soruyorum: Cumhur İttifakı'nın ortağı Devlet Bahçeli'nin kibarca "organize suç örgütü" denilen mafyanın sembol kişilerinden biriyle verdiği bu fotoğrafı hazmedebiliyor musunuz?


Ona buna, terörle aranıza mesafe koyun, derken önce siz mafya ile, organize suç örgütleriyle aranıza mesafe koyun.” (MA)
Editör: Haber Merkezi