KARS-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Yeni Şafak gazetesi, Kars Belediyesi’ni hedef gösterdi. Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, “Eskiden Yeni Şafak imamın keçisi çalındığında ‘İmam keçi çaldı’ diye haber yapılmasından rahatsız olur tepki verirdi. Şimdi o rolü kendileri oynamaktan memnunlar” dedi.

MA'nın haberine göre; Yeni Şafak gazetesi, “Kars Belediyesi’nde tuhaf işler: HDP’li belediye PKK’ya böyle para aktarıyor” başlığıyla yayımladığı “haberle” Kars Belediyesi ve Eş başkan Ayhan Bilgen’i hedef aldı. Korona dolayısıyla yoksullara ulaşmak amacıyla belediyenin desteklediği “Kardeş Aile Kampanyası”nı hedef alan gazete, “HDP’li Kars Belediyesi, öldürülen, yaralanan ya da cezaevinde bulunan PKK’lıların ailesine doğrudan yardım ulaştıramayınca çareyi ‘kardeş aile’ formülünde buldu. Belediye Almanya merkezli sözde ‘Kürt Kızılayı’na liste gönderiyor, sözde kuruluş da ailelerin örgütten kopmaması için onlara Avrupa’dan bağışçı buluyor” yalanını yazdı. Gazete ayrıca Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen hakkında ise “Dosyası kabarık” başlığıyla bir bölüm açarak Bilgen, hakkında daha önce açılan soruşturma ve dosyaları da habere ek yaptı.


EŞBAŞKANLAR: ÇARESİZLİK


Habere tepki gösteren Bilgen, “İftira ve düzmece senaryolar ile hayır işlerini bile kriminalize etme çaresizliği. Eskiden Yeni Şafak ve bazı muhafazakar gazeteler imamın keçisi çalındığında ‘İmam keçi çaldı’ diye haber yapılmasından rahatsız olur tepki verirlerdi. Şimdi o rolü kendileri oynamaktan memnunlar” dedi. Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca da “Yerel yönetimlerin görevi nedir, sorusunun cevabını veren, dayanışma ve paylaşmaya en çok ihtiyaç duyulan günlerde çalışmalarımız ve belediyemiz hakkında yalan haber yapma çaresizliği” şeklinde tepki gösterdi.


Kars Belediyesi tarafından bugün Yeni Şafak Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.
Editör: Haber Merkezi