Hüseyin Aykol Posta Kutusu: 253 Yenişehir – ANKARA e-mail: [email protected]

Meral Dönmez, iki yıldır cezaevinde bulunuyor. Önce Bakırköy, sonra Silivri ve ardından da Şakran Cezaevi’ne konuldu. Hakkında verilen “uzun süreli yolculuk yapamaz” raporuna rağmen, 30 Temmuz 2018 günü Tarsus T Tipi Kadın Cezaevi’ne sürgün edildi. “Uzun süreli yolculuk yapamaz” raporu verilmesinin nedeni şöyle:

2013 yılının 1 Mayıs’nda polislerin attığı gaz fişeğinin başına gelmesi nedeniyle beyin travması geçirdi ve yoğun bakımda kaldı. Hekimler, başına böylesi bir darbe daha alması halinde yaşamını yitireceğini söyledi. Herhangi bir anda sara krizi başlayabilir, denge kaybı, tansiyonunun inip-yükselmesinde yere düşebilir ve başını çarpabilirdi.

Bu yüzden, kendi kendine yaşamını sürdürecek durumda değildi ve dava arkadaşları kendisine bu konularda yardımcı oluyordu. Ancak dava arkadaşlarından hiçbirinin olmadığı Tarsus’a sürgün edilince ve arkadaşlarının bulunduğu bir cezaevine sevk talebinin kabul edilmemesi üzerine 3 Eylül 2018 günü açlık grevine başladı.

Cezaevi idaresi, sevk talebinin yerine getirilmesi için formül arayacağı yerde, Meral Dönmez’e verilen 15 günlük hücre cezasını infaz etmeye çalışıyor. Yazımız baskıya girerken, Meral Dönmez’in açlık grevini sona erdirdiğini öğrendik. Umarım son derece anlaşılır taleplerinin çözümünde belli bir mesafe alınmıştır.

* * *

Özgür Gündem gazetemizin ilk Yazıişleri Müdürü Reyhan Çapan, Erzurum E Tipi Cezaevi’nde bulunuyor. Hakkında pek çok dava olan Reyhan Çapan’a kart ve kitap göndermek gazetemizin okurları için şık bir hareket olacaktır. Halen Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde bulunan Şehmus İlhan, tam 26 yıldır cezaevinde.

Kendisi HDP’den bazı isimlere doğrudan mektup yazmak istiyor. Doğrudan Meclis’e mektup gönderse yerlerine ulaşır sanırım. İzmir-Kırıklar 1 nolu F Tipi Cezaevi’ndeki okurlarımız, gazetemizi bayilerden almaya başladılar.

İçerideki okurlarımız, hangi cezaevinden gazetemizi almaya başladıklarını bana bildirirse, henüz alamayan diğerleri için yardımcı olmaya çalışabiliriz. Dahası, bana yazmak için herhangi bir sorununuz olmasını beklemeyin. En azından nerede olduğunuzu bilmemiz açısından bana kart, mektup göndermenizde yarar var.

Kadim mahpuslardan Zeki Kayar’ın “Avzêm” isimli Kürtçe şiir kitabı Sokak Yayın Grubu’ndan çıktı. Kendisini kutlarken; iki kitabı yayınlanmak üzere sırasını aylarca beklemekte olan biri olarak ‘kıskandığımı’ da söylemekten kendimi alamadım (!)

* * *

ANONS 1: Azadiya Welat çalışanı Sabri Acar, 26 Haziran 2011 günü tutuklandı. Daha sonra 13 yıl 5 ay hapis cezası aldı. En son Bandırma 2 nolu T Tipi Cezaevi’ndeydi. Ancak kendisine gönderdiğim kart geri geldi. Nerede olduğunu bana bildirebilir mi?

ANONS2: Füsun Erdoğan, 15 Ekim 2018’den itibaren, adı SESİMİZ olan kadınlara yönelik bir programa Medya Haber TV’de başlayacak. Bu programda içerideki kadınlardan gelecek mektuplara da yer verecek. Mektuplarda içerideki sorunlar olabileceği gibi makale ve anılar da olabilir. Bu mektupları, ben anında kendisine ileteceğim. Mektubunuzu doğrudan kendisine göndermek isterseniz adres şöyle:

Füsun Erdoğan Fabriekstraat 6 9470 Denderleeuw BELÇİKA

MEKTUBU GELENLER:

Hicran Urun – Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi
Reyhan Çapan – Erzurum E Tipi Cezaevi
Meral Dönmez – Tarsus T Tipi Kadın Cezaevi
Zeki Kayar – Bandırma 1 nolu T Tipi Cezaevi
Mustafa Kocatürk – Kırıkkale F Tipi Cezaevi
Mazhar Güler – Kırıklar 1 nolu F Tipi Cezaevi
Şehmus İlhan – Van Yüksek Güvenlikli CİK
Mehmet Çellek – Yozgat E Tipi Cezaevi
Editör: Haber Merkezi