Posta Kutusu: 253 Yenişehir – ANKARA 

e-mail: [email protected]

Toplamda 30 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan, Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki Wernicke Korsakoff hastası Kemal Özelmalı, “cezaevinde kalamaz” raporu olmasına rağmen tahliye edilmiyor. Koğuş arkadaşları, Özelmalı’nın tahliye talebiyle başladığı açlık grevinde bir ayı geçtiğini iletti. Aynı zamanda bağırsak, böbrek sancısı, prostat, idrar tutamama, görme ve duymada azalma, denge bozukluğu, kol ve bacaklarda uyuşma rahatsızlıklarını yaşayan Özelmalı’nın Adli Tıp Kurumu’na sevki için Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvurudan sonuç alınamadığı belirtildi.

İzmir-Kırıklar F Tipi Cezaevi’nde hastaneye gidişler, neredeyse durmuş halde. Çünkü cezaevinden çıkışta, gardiyanlar tarafından aranıyorsunuz. Hatta x-ray cihazından geçiyorsunuz. Ancak bir de sizi hastaneye götürecek olan jandarmanın aramasına maruz kalıyorsunuz (Onlar gardiyanlara güvenmiyorlarmış). Söz konusu ikinci arama yeni bir şey değil; ancak bugünlerdeki arama iyice taciz haline gelmiş. “Şöyle yap”, “böyle yap” şeklinde asker emirleri ve dahası “pantolonun kemerini gevşet” komutundan sonra ellerin içine sokulması gibisinden muameleler yüzünden hastaneye gitmekten mahpuslar vazgeçer olmuşlar.

Bolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Rıdvan Tanış’ın diş sorunu birkaç yıldır sürüyor. Kendisine ameliyat önerilmiş ama böylesi bir ameliyatın bile kelepçeli yapılacağı söylendiği için bunu kabul etmedi. Bunun yerine diş temizliği tedavi tedavisine başlanmış; ancak bu aşamada da “kelepçe olmazsa, getirilmesin”, denilmiş. Oysa Rıdvan Tanış, sabahları ağzı kan dolu olarak uyanmaya başladı ve midesi bulanıyor. İnsani bir tedavi yöntemi gerçekten bulunamaz mı?

Ergin Doğru, bir buçuk yıldır, Elazığ 2 nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tüzük ve yönetmeliklere aykırı olarak tek başına tutuluyordu. Nihayet üç kişilik bir odaya verilmiş. İki genç arkadaşıyla birlikte, OHAL sonrası biraz normalleşen koşullarda kalıyorlar. Ancak uyduruk nedenlerle verilen disiplin cezaları yüzünden, Ergin Doğru’nun da infazı yakılmış. Daha önce almış bir başka cezayı bu yüzden 5 ay fazla yatma durumunda.

ANONS1: Sayfa sayımızın yetersizliği nedeniyle cezaevinden gönderilecek yazıları -en azından bir süre- yayınlayamayacağız. Ancak kadın mahpusların makale, anı, öykü, şiir vb- her türlü yazılarına birçok başka kurumdan talep var. Böylesi yazıları bana gönderirseniz, ben de ilgili yerlere iletebilirim.

ANONS2: Trabzon E Tipi Cezaevi’nde bulunan Ahmet Demir, İzmir’de tutuklanan Tuna Aydın isimli arkadaşının hangi cezaevinde olduğunu merak ediyor.

AMAN DİKKAT:

1. Gazetemize faks metni göndermek istiyorsanız; ezberinizdeki eski faks numarasına değil, mevcut gazetemizin künyesinde yer alan numaraya, yani 0 212 252 83 90’a faks çekmeniz gerekiyor.

2. Eğer bana ulaşmak istiyorsanız, ister mektupla, isterseniz faks ile benim posta kutuma göndermeniz gerekiyor. Normal ya da taahütlü mektuplarınız posta kutuma geldiği gibi, faksla gönderdiğiniz metinleriniz mektup haline getirilmekte ve posta kutuma ulaşmaktadır.

3. Daha da hızlı iletmek istediğiniz bir husus varsa, telefonla görüştüğünüz akrabanız, dışarıdan bana e-mail gönderebilir. Bu haliyle, söylediğiniz şey, bana adeta anında ulaşmış olacaktır.

MEKTUBU GELENLER:

Mehmet Çelebi Çalan – Bolu F Tipi Cezaevi

Rıdvan Tanış – Bolu F Tipi Cezaevi
Ergin Doğru – Elazığ 2 nolu Yüksek Güvenlikli CİK

Hüseyin Özsoy – Kandıra 1 nolu F Tipi Cezaevi

Ozan Alpkaya – Kırıklar 2 nolu F Tipi Cezaevi

Abdullah Yılmaz – Kürkçüler F Tipi Cezaevi

Haydar Ergül – Silivri 5 nolu L Tipi Cezaevi

Ahmet Demir – Trabzon E Tipi Cezaevi
Editör: Haber Merkezi