HABER MERKEZİ - Yeni Yaşam Kadın Eki 30’uncu sayısında, giderek derinleşen ekonomik krizi ve krizin kadınlara yansımasını kapağına taşıdı. 

Yeni Yaşam Kadın Eki’nin, 30’uncu sayısı “Ekonomik krizin yükü en çok kadınlarda: Köklü bir değişim şart!” kapağı ile yayınlandı. Kadın yoksulluğuna odaklanan yeni sayıda, Ayşe Düzkan, Necla Akgökçe ve Nebile Irmak yazıları ile ekonomik krizi ele alıyor. Öznur Değer de, kadınlara mikrofon uzatarak kadınların  “değişim” talebine yer veriyor.

Yeni sayıda, ayrıca Liam Hough’ın Harsha Walia ile yaptığı “Kalma özgürlüğü, hareket etme özgürlüğü” başlıklı söyleşinin çevirisi devletlerin mülteci politikasını ele alıyor. Yine Jacqui Germain’ın yazdığı Derya Doğan’ın çevirdiği “Ulusal Refah Hakları Örgütü, siyah Amerikalılar için ekonomik adalet istiyordu” başlıklı makale siyahi kadınların yoksulluğa karşı mücadelelerini konu alıyor. Saime Topçu, Alevilikte “Ana” kültürü ile kadının yerine odaklanırken, Heval Arslan aylardır Sêmalka sınır kapısında çocuklarının cenazesini isteyen annelerin direnişine odaklanıyor.

Yeni Yaşam Kadın Eki’nin, 30’uncu sayısında yer alan tüm başlıklar şöyle: 

* Mutfaktan fabrikaya emeğimizin hakkını istiyoruz! (*) / Necla Akgökçe

* Sokak “köklü bir değişim şart” diyor / Söyleşi – Öznur Değer

* Yoksulluğun kadınlaşması üzerine / Ayşe Düzkan

* Kalma özgürlüğü, hareket etme özgürlüğü / Liam Hough – Harsha Walia ile söyleşi

* Sokaktan korkan muhalefet yoksula umut vermiyor / Nebile Irmak Çetin

* Kızıl yumağın çözülüşü – Alevi itikadında Ana / Saime Topçu

* Ulusal Refah Hakları Örgütü, siyah Amerikalılar için ekonomik adalet istiyordu / Jacqui Germain

Editör: Haber Merkezi