DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;Yenişehir Belediyesi’ni borç batağında bırakan İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, belediyeden personelin üyesi olduğu sendikalara ait listeyi, atanan müdürleri ve işe alınan personelin bilgilerini istedi. Belediye yetkilileri ise, kaymakamın iç işleyişlerine müdahale ettiğini belirterek, talepleri reddetti.
MA'nın haberine göre; Diyarbakır Yenişehir İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, Yenişehir Belediye’ne 18 Temmuz tarihli iki ayrı yazı göndererek, belediyede çalışan personellerin üye oldukları sendikalara ait listenin ayrı ayrı tanzim edilerek kendilerine gönderilmesini istedi. Belediyenin eski kayyumu olan Kaymakam Kartal, belediye bünyesinde asil ve vekil olarak atanan ve görevlendirilen müdürlere ait bilgilerinin 19 Temmuz’a kadar kendilerini gönderilmesini talep etti. 31 Mart seçimlerinde halkın gönderdiği kayyum, belediyeye alınan işçilerin isim listesi ile birlikte kimlik bilgilerinin de kendileriyle paylaşılmasını istiyor.


Kaymakamın gönderdiği yazıda, taleplerin nedenlerine ilişkin her hangi bir gerekçe sunulmazken, Yenişehir Belediyesi, gerekçe sunulmayan talepleri reddetti.


‘İKİ YAZI GELDİ’


Konuya ilişkin görüştüğümüz Yenişehir Belediyesi Eşbaşkan Yardımcısı Nevriye Çur, geçen hafta Yenişehir Kaymakamlığı’ndan Yenişehir Belediye Başkanlığı’nın cevaplaması için iki yazının geldiğini belirterek, “Yazılarda, atadığımız müdürlüklerin isimleri, kimlik bilgileri ve hangi birime atadığımız soruluyordu. Burada neden kaynaklı istediklerini belirtmemişlerdi. Yine çalışan emekçi arkadaşlarımızın hangi sendikaya üye olduklarının bilgisini istemişlerdi. Daha önce de böyle çalışmalar oldu, çalışan arkadaşların yer değişiminde yazı gönderip yer değişimi nedenlerini sormuşlardı” diye belirtti.


‘PSİKOLOJİK BASKI’


Kaymakamın, belediyenin içişlerine müdahale etmeye çalıştığını ifade eden Çur, “Bu yazılara cevap yazmadık. Bu belediyenin işi ve işleyişi kaymakamın işi değil. Kaymakam buranın kayyumu olarak atandı. Şimdi ise Yenişehir’in Kaymakamı, sanırım kendini buranın belediye başkanı olarak görüyor. Belediyede çalışan emekçi arkadaşlar üzerinde psikolojik baskı yapıyor. ‘Buradayım gözüm üzerinizde’ mesajını vermek istiyor sanırım. Oysa çalışan arkadaşlar istediği sendikaya geçebilir. Bu baskıyla olacak iş değil” diyerek, bu tür yazıların taciz anlamına geldiğini söyledi.


‘İŞÇİLERLE İLGİLİ BİLGİ TALEP EDİLİYOR’

  

Çur, kendilerine sık sık işe alınan çalışanlarla ilgili bilgi talebinde bulunulduğunu, ancak bu durumu doğru bulmadıklarını, bu tarz yazılara yanıt vermeyeceklerini dile getirdi.


KONU MECLİSE TAŞINDI


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel de, konuya ilişkin Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Güzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Kaymakamlığın personelin hangi sendikaya üye olduğuna dair bilgileri neden istediğini sordu.
Editör: Haber Merkezi