ADANA  - Yeşil Sol Parti Adana İl Örgütü, Adana Valiliği'nin dağıttığı kömürle zehir soluduklarını vurgulayıp, valiliğin kömür dağıtımına son verilmesini istedi.

Yeşil Sol Parti Adana İl Örgütü, Adana Valiliği’nin dağıttığı ucuz kömürün hava kirliliğine etkilerine dikkat çekip dağıtımın durdurulmasını istedi.

MA'nın haberine göre; Adana'da havanın kış aylarında dayanılmaz ölçüde kirlendiğini belirten İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi Ekoloji Komisyonu Üyesi ve Yeşil Sol Parti yöneticisi Yaşar Gökoğlu, hava kirliliğinin özellikle şehrin güneyinde saat 18.00 ila 22.00 saatleri arasında yoğunlaştığını ve solunan zehirli havanın solunum yolu hastalıklarına sebep olduğunun altını çizdi.

KÖMÜR DAĞITIMINA SON VERİLSİN

"Bunun sebebi ise valiliğe bağlı sosyal yardımlaşma vakfı eliyle ücretsiz dağıtılan kömürlerin özellikle yoksulların oturduğu semtlerde yaygın olarak yakılmasıdır" diyen Gökoğlu, kömür dağıtarak soğuktan korunması istenilen yurttaşların hasta olması ve zamana yayılarak ölümleri önemsenmediğini belirtti. Gökoğlu, "Kömür dağıtımı hemen sonlandırılmalı. Bunun yerine, dar gelirli ailelerin ikamet ettiği semtlerde kış aylarında kullanılan elektrik ücretsiz olmalı veya yüzde 50 fiyat indirimi yapılmalı. Devlet tarafından sübvanse edilmelidir. Ücretsiz kömür dağıtımı, mahalle muhtarlarından fakirlik belgesi alan yurttaşlara yapılmaktadır. Aynı şekilde, belge getiren yurttaşların Aralık, Ocak ve Şubat ayları elektrik faturalarından yarı yarıya indirim yapılmalıdır. Önerimizin gerçekleşmesi halinde, bunun maliyetinin kömür üretim ve dağıtım maliyetinin altında kaldığı görülecektir. Havanın kirlenmemesi de asıl kazancımız olacaktır. Kömür yakarak ısınmak yüzyıllar öncesinde kalmış. Geri ve kirletici bir yöntemdir. Günümüz Adana'sına yakışmamakta, insanlarımızı hasta etmektedir. Adana Valiliğini kömür dağıtma uygulamasına bir an önce son vermeye ve önerimizi gerçekleştirmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi