DİYARBAKIR - Kentte etkili olan kar yağışına karşı meteorolojinin uyarılarına rağmen kayyım yönetimindeki belediyeler herhangi bir önlem almazken, yollar kapandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi kriz masası kurdu.

Meteorolojinin Diyarbakır’da 3 günlük etkili kar uyarısına karşı dün Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde 60 personel, 7 kar küremeli tuz atma aracı, 2 kar küreme aracı, 5 greyder, 4 JCB, 2 kamyonet ve traktör olmak üzere toplam 21 araçla çalışmaya başladığını ve çalışmanın 24 saat esasına göre belirlendiğini açıkladı. Ancak akşam saatlerinde etkili olan kar yağışına karşı, belediye ekipleri herhangi bir çalışma yürütmezken, sabah saat 90.00’da kadar belediye ekipleri, ne kar küreme ne de tuzlama çalışması yaptı. Yol açma çalışmalarının yapılmaması nedeniyle belediye otobüsleri ise saat 90.30 sıralarında ancak sefer başlatabildi. Yolların kapanması ardından Büyükşehir Belediyesi saat 10.00 civarında kriz masası kurduğunu duyurdu. 

ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Kayyım yönetimindeki belediye ekiplerinin kara karşı etkili bir mücadele yürütememesi nedeniyle il genelinde çok sayıda trafik kazası da meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır il genelinde 136 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiği, Lice ilçesi Bingöl ili yol ayırımında 11 tır, 22 yurttaşın mahsur kaldığı belirtildi. Mahsur kalan yurttaşlar Lice Öğretmen Evi’ne sevk edilirken, Bağlar ilçesi Develi Mahallesi’nde 1 tır ve 1 aile; Hani ilçesi Diyarbakır istikameti Karaçalı mevkiinde 10 araç, Siverek yolu Karacadağ girişi mevkiinde 1 minibüs, 12 vatandaş; mahsur kaldı. 

Edinilen bilgiye göre, Silvan ilçesinde de yoğun tipi sebebiyle çok sayıda araç yolda kaldı. 

(Kaynak:MA )

Editör: Haber Merkezi