Kambax olsun mu?

Facebook da Sayfa isminde “Bitlis” belirlemesi yapan bir kaçında İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir yorumu konu ediliyor.

Bitlis ve Bitlisli olmak konusundaki hassasiyetimiz malum, bu hassasiyetimizi kontrol edemediğimiz taktirde birileri tarafından bu hassasiyetimiz kullanılacaktır. Kullanılıyor da.


Kendi aramızdaki sohbetlerde ve facebook sayfalarında Bitlis için daha korkunç tespitleri yapan bizleriz. Ülkenin en geri kalmış illerinden biri olduğunu her fırsatta söyler, ancak bundan sorumluluk duymaz faturayı devamlı başka kişilere ve kurumlara çıkarmak da bir beis görmeyiz.

Bizim tespitlerimiz ve belirlemelerimizin Tunç Soyer tarafından ölçü olarak kullanılması bizi neden rahatsız eder? Yoksa aksi bir iddiamız var da ben mi bilmiyorum.

Konu üzerinden bakacak olursak, mesela en çok Turist alan İl olma özeliğine sahip iken Tunç Soyer bunu yok sayarak Bitlis’e haksızlık mı etmiş?

Ya da turizmden en fazla yatırım alan il olma özelliğine mi sahibiz,

Ya da Eskişehir misali bir il olmuşuz da bu zatın haberi mi yok.

Ya da kişi başı gelirde Ülke ölçeğinde en üst sıralarda mıyız?

Boş verin, ölçüyü biz koymuşuz, biri de bu ölçü üzerinden tanımlama yapmış. Çok da yerinde yapmış. Bitlis’in terk edilmişliğini, ilgisizliğini sahipsizliğinin belirlemiş ve altını çizmiş.

En azından Bitlis’in mevcut halini gündeme taşıyarak Bitlis’imize hizmet etmiş. Bundan daha vehmi bu feryadı edecek siyasilerimiz, STK’ larımız hatta ben, sen yani biz durmuşken bu feryadı iki bin kilometre ötede birinin dile getirmesi.

Şimdi Bitlis’i bu duruma taşıyanların utanmadan sıkılmadan “bakın Tunç Soyer ne demiş” gazına gelmeyelim.

Testi kırılmış diyene isyan edeceksin de, testiyi kırana ses çıkarmayacaksın. İnsaf yahu.

Ha bir de; hiç değilse “kambax olsun” dememiş.

Kalın sağlıcakla

Editör: Haber Merkezi