HABER MERKEZİ- HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın avukatları, Selahattin Demirtaş hakkındaki AİHM kararını emsal göstererek, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliyesi başvurusunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın avukatları, Selahattin Demirtaş hakkındaki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararını emsal göstererek tahliye başvurusunda bulundu.

Avukatlar, Yüksekdağ hakkında tutuklama kararı bulunan ana davası kapsamında Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ve 6-8 Ekim Kobanê olayları gerekçesiyle çıkarılan ikinci tutuklama kararı kapsamında da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na tahliye talebiyle dilekçe verdi. 

‘DERHAL TAHLİYE EDİLSİN’

Müvekkilleri Yüksekdağ'ın tahliyesini talep eden avukatları, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundukları dilekçede şu ifadelere yer verdi: "Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi sisteminin bir tarafı ve uygulayıcısı olarak AİHM'in zorunlu yargı yetkisini kabul ettiğini ve Anayasa 90. Maddesi uyarınca da iç hukukunda üstünlük atfettiğini hatırlatarak, emsal niteliğindeki kesin ve bağlayıcı AİHM Büyük Daire kararı doğrultusunda müvekkilin derhal tahliyesini talep ederiz." 

( MA)

Editör: Haber Merkezi