HABER MERKEZİ- Tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, yaptığı paylaşımda Newroz’u kutlayarak, “HDP dimdik ayakta! Kapatma saldırısı, AKP-MHP zulüm iktidarının karanlık çağını kapatacak. Bunu herkes iyi bilsin” dedi.

Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, twitter hesabından HDP‘ye yönelik kapatma kararına ve Newroz’a ilişkin paylaşımda bulundu.

Yüksekdağ paylaşımında, “HDP bütün toplumun umudu ve direncidir. Cümle karanlık senaryolar, kirli, ahlaksız kumpaslar bir araya gelse bu umudu ve direnci yıkamaz. HDP dimdik ayakta! Kapatma saldırısı, AKP-MHP zulüm iktidarının karanlık çağını kapatacak. Bunu herkes iyi bilsin. Bütün zulümlere, zorluklara inat; yanan ateşlerdeyiz, yeni gelen gündeyiz. Kadınların kavgasında, halkların özgürlük sevdasında, yarına inancındayız. Newrozdayız! Newroza me pîroz be! Hepimize kutlu olsun” dedi.

Yüksekdağ ayrıca vekilliği düşürülen ve bu sabah Meclis’te gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na dayanışma mesajı ile “Değerli @gergerliogluof vekilimiz; haklı olan kazanır, birlikte kazanacağız. Saygın ve güçlü demokratik direnişinizi sevgiyle, dayanışmayla selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

(MA)

Editör: Haber Merkezi