.......Yürümek Özgürlüktür..
Son zamanlarda en çok duyduğumuz kavramlardan biri de "yürüyorlar" oldu.
önce HDP Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna daha sonra barolar da eş zamanlı olarak Ankara'ya Türkiye'nin her yerinden yürümeye geçtiler.
Bundan dört ay önce geçirmiş olduğum bir hastalıktan dolayı yaklaşık üç ay evin içinde temel ihtiyaçlarım dışın da yürüyemedim..yürümeme korkusu ile yaşamak anlatılması zor bir durum olmuştu..fakat daha sonra hastalıktan kurtulup yürümenin özgürlüğünü yaşamaya başladım..
Evet yürümek hak özgürlüğü kadar ,yürümek adalet özgürlüğü kadar, yürümek yaşam özgürlüğü kadar önemli olmuştu benim için...
Yürümek emeklemekten kurtulmaktır. yürümek ayaklarının üstüne basıp dimdik durmaktır. yürümek hedefe gitmektir .yürümek yaşanan bütün korkuların üstüne gitmektir..yürümek yapılan baskı ve ötekileştirmeler dur demektir
yürümek özgürlüğün kilometre taşıdır.
HDP'nin ve Barolar birliğinin yaptığı bu yürüme eylemi engellendiği kadar önemsendi. engellendiği kadar içselleştirildi. engellendiği kadar sahiplenildi. engellendiği kadar topluma ses oldu, engellendiği kadar topluma umut oldu. bu yürüme sessiz çoğunluğun büyük çığlığı oldu..
Yürüme eylemini engelleyemeyen iktidar
yürüyenlerin ayak seslerini, yürüyenlerin adalet sloganını, yürüyenlerin büyüyen umutlarını yok saymanın ve kırmanın yollarını aramaya çalışıyorlar, bunun formülünü de sosyal medya ya engel, erişim ve paylaşın kısıtlaması olarak topluma dayatmaya çalışıyorlar. sözde düzenleme ile toplumu dizayn etmeye çalışan iktidar, aktrollere nasıl bir iş bulacakları da merak konusu olmaya başladı.
Kaybetme korkusu ile yapılan bu tür engellenme ve kısıtlamalar, belki kısa zamanda yarar getirir gibi gözükse de (yapılan haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizliği gizlemek gibi) uzun dönemde hiç bir iktidarı kurtarmamıştır..MHP'nin baskı ve tehditleri ile "erken secim veya, cumhur ittifakını bitirme" şantajı ile yürüyeni terörist, konuşanı Fetocü ,yazanı dış mihrak görmek acizlik çaresizlik ve tükenmişlik ile açıklanabilinir bir durum olmuştur..
Yürümek özgürlüktür...
Editör: Haber Merkezi