ANKARA- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifa ettiği iddiaları kulisleri hareketlendirdi. Bakanlık kaynakları istifa iddiasına ilişkin net bir bilgi vermezken, bakanlığın sosyal medya hesabından ilginç bir açıklama geldi.

Sosyal medyada paylaşılan bir görselde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Instagram hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı takipten çıkardığı öne sürülmüştü.

Milli Eğitim Bakanlığı, sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılan ve yorumlanan iddiaya “Asılsızdır” açıklaması yaparak “Lütfen, Bakanlığımız resmî iletişim kanalları tarafından paylaşılmayan içeriklere itibar etmeyiniz"  dedi. 

SOSYAL MEDYADA DESTEK MESAJLARI

Selçuk'un istifa ettiği iddiaları sosyal medyaya da yansıdı. Selçuk'un destekçileri #ZiyaSelçuklaDevam etiketiyle destek mesajları paylaştı.

ZİYA SELÇUK KİMDİR?

Ziya Selçuk, 1 Mayıs 1961 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlayarak Gelişim Psikolojisi alanında da yüksek lisans yapmıştır.

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında doktorasını tamamlamıştır. Gazi Üniversitesi’nde görev alan Selçuk, doçent ve profesör unvanlarını almıştır.

TED Üniversitesi’nin kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Ziya Selçuk, birçok özel eğitim kurumunun kuruluşunda yer almış ve müfredat reformunda da başarılar elde etmiştir. 2003-2008 yıllarında Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, gelişim, öğrenme ve mizaç konularında çeşitli araştırmaları vardır. Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi Üyesi olan Selçuk, 3 çocuk babasıdır.

( Kaynak: Cumhuriyet)

Editör: Haber Merkezi