MASUM MUYUZ SUÇLU MUYUZ? ÇÖZEMEDİM!

Güncel haberler; Dolar yükseldi, altın fiyatı düştü, pandemi süreci belirsiz, okullar yüzyüze eğitime açıldı açılacak ya da uzaktan eğitim devam etsin mi? Ve geldik en bomba habere; Uzayı da fethediyoruz. Bunlar milletce ilgilendiğimiz en önemli gündem sorunlarımız.

Şimdi de sıra da gündemi oyalayan kulaktan dolma ya da yalan uydurma haberlere bakalım; Her gün bir iş yeri veya mağaza soygunları. Evden kaçatıkları için sokakta zorunlu yaşıyan tinerci çocuklar uyuşturucu batağına düşen gençler. Şiddet gören öldürülen ve fuhuş batağına düşen kadınlar. Ekonomik sıkıntıdan yokluktan bahaneleri başka nedenlere bağlanan yıkılıp dağılan yuvalar. Bankalara nikahlanan; Maaşlar, cüzdanlar ve umutlar. Bir de en tehlikeli ama kimsenin isminin sözünü dahi konuşmaya cesaret edemediği en acı ve tehlikeli sorun "TEFECİLER" dir.

Evet, son zamanlarda RESMİ TEFECİ olan Bankalara, bir de gayri resmi olan kan emici çete ve mafya adı altındaki zalim TEFECİLER' in sarmaşık misali her yere dallarını sarmaları yenilir yutulur gibi değil. İyi de bunlar neden ve nasıl türediler. Bu sözde cankurtaran ama cani vampirleri herkes nasıl görmezden geliyor. En acı örneği iki gün önce tefecilerin kurbanı olan resimdeki baba oğulun hayatlarına kendi elleriyle son vermeleri. Ne için? TEFECİLER'in tehdit ve baskılarına karşı girdiklerini karanlık çıkmazdan kendilerine göre tek çare ÖLÜMÜMÜ seçmeleri gerekiyordu.

Nasıl da her koyun kendi bacağında asılan zihniyetin esiri olan bir toplum olduk. Sahi Komşu komşunun külüne muhtaçtır ya da komşum açken ben tok yatamam atasözleri olan değerlerimiz vardı. Zamanla beraber değerlerimizdemi yok oluyorlar. Ne ara bu kadar duyarsız olduk. Saatlerce kendi kendime gündem muhasebesi yaptım!

Kah duyarlı bir insan, kah sorgulayan bir vatandaş olarak beynim ile saatlerce sorguda kaldım. Sorularım şuydu;

Suçlu kim?

Suçlu, Tefeci mi?

Suçlu, Tefeci'ye kendini borçlu bırakan mı?

Suçlu, Borç batağına sebep Ekonomik nedenler mi?

Suçlu, Yerine göre bazı vatandaşlık sorumluluklarımızı üstlenmeleri için kanunlar gereği seçtiğimiz her bir vekilimizin birer kör ve sağır olan uyur gezer olmaları mı?

Suçlu, Akılları sadece çıkarları ve menfaatleri için çalışan patronlar ve efendiler mi? Peki ya MASUM kim nerde?

Masum olan kanun ve yasalar mı?

Yoksa kanun ve yasalar gereği istemeden kurban olan kendilerine masum dediğimiz günahsızlar mı? Belki de aşağıda ki baba oğul gibi. Kim bilir!

Keşke bir magazin haberi, bir mafya efendisinin güncel haberi ya da kişiyi öven gereksiz bir haberin içeriği kadar toplumun yarası olan bu TEFECİLER ve kurbanlarının haberleri de her kanalda paylaşılsaydı. Paylaşılsa bazı gerçekler emin olun işte o zaman sorumlulardan hesap sormak daha bilinçli ve yerin de olur. Acı olan ne biliyor musunuz olan suçlu ya da suçsuz ölene oluyor. Cirit atan ise suçluyken masummuş gibi yaşıyanlardır.

Baba ve Oğul'a rahmet diliyorum. Bu gibi Ölümlere çare bulunamayınca çaresizce

"Lanet olsun TEFECİLERE ve onlara göz yumanlara" demekten başka birşey elden gelmiyor. Hayalde olsa umarım bu son çaresizlik ölüm vakası olur.....

NOT: Şahıs, parti ismi zikretmek konu dışıdır ve lütfen hakaret dili kullanmadan yorum isterim.