İSTANBUL - Özgür Gündem Gazetesi’ne yapılan baskında darp edilen 22 gazeteci hakkında “Görevi yaptırmamak için direnmek” ve “hakaret etmek” iddiasıyla açılan davanın duruşması ertelendi. 

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’ne 2016’da yapılan baskının ardından gözaltına alınan 22 gazetecinin yargılandığı davanın 11’nci duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gazetecilerin katılmadığı duruşmada, müdafi avukat Sercan Korkmaz, Cemal Polat ve Oya Öznur hazır bulundu.

SAVCI MÜTALAASINI TEKRARLADI

Duruşmada iddia makamı, mütalaasını tekrarlayarak gazetecilere, “Görevi yaptırmamak için direnmek” ve “hakaret etmek” iddiasıyla hapis cezası verilmesi talebinde bulundu. 

Gazetecilerin beraatini isteyen avukatlar ise, savcının mütalaasına karşı savunma hazırlamaları için süre talebinde bulundu. 

Hakim, müdafi avukatların talebini kabul ederek duruşmayı 21 Aralık’a erteledi. 

NE OLMUŞTU?

Özgür Gündem gazetesinin 16 Ağustos 2016 tarihinde kapatılmasından sonra polis Beyoğlu’ndaki binaya baskın düzenledi. Ağır silahlarla baskında yer alan maskeli polisler, gazetecileri ters kelepçeleyerek, bina içerisinde darp edildi. Hakaretlere ve tehditlere de maruz kalan 22 gazeteci, gözaltı otobüsünde 7 saat boyunca bekletilerek darp edildi. 3 gün gözaltında tutulan gazeteciler hakkında “Görevi yaptırmamak için direnmek” ve “hakaret etmek” suçlamasıyla dava açıldı. Davada 3 polis de müşteki sıfatıyla yer aldı. 

Editör: Haber Merkezi