ANKARA - Haberin Bedeli, Ocak ayı raporundaki verilere göre, 47 gazetecinin yargılandığı bir aylık sürede üç gazeteciye toplamda bir müebbet, 15 yıl iki ay dört gün hapis cezası verildi.

Gazeteci yargılamalarının kayıt altına alındığı ve Gazeteciler Cemiyeti’nin Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi desteğiyle hazırlanan Haberin Bedeli Ocak 2022 raporu yayımlandı. Neredeyse her gün birden fazla kentte birden fazla gazeteci salt mesleğini yaptığını için yargılandı. Geride bıraktığımız Ocak ayında gazetecilerin yargılandığı en az 35 davanın görülmesine devam edildi. Ay içerisinde görülen davalarda en az 47 gazeteci ve medya çalışanı yargılandı.

MÜEBBET HAPİS VE YAKALAMA KARARI

Bir aylık süreçte hâkim karşısına çıkan 47 gazeteci ve medya çalışanı, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 308 yıl iki ay 15 günden 751 yıla kadar hapis talebiyle yargılandı. Bu dönemde karara bağlanan üç ayrı davada üç gazeteciye toplamda bir müebbet ve 15 yıl iki ay dört gün hapis cezası verildi. 7 gazeteci hakkında ise beraat kararı verildi. Bir gazeteci hakkında hapis cezasıyla birlikte yakalama kararı çıkarıldı.

Aynı dönemde iki gazeteci tutuklandı. 5 gazeteci çeşitli gerekçelerle gözaltına alındı. İki gazeteci de ifadeye çağrıldı. Haklarında çeşitli gerekçelerle soruşturma açılan 7 gazeteciyle ilgili soruşturmalarda takipsizlik kararı verildi. ( Kaynak:MA )

Editör: Haber Merkezi