HABER MERKEZİ - Aldıkları fonlara ilişkin eleştirilen gazeteci Canan Kaya ve Nevşin Mengü için açıklama yapan CFWIJ, gazetecilerle dayanışma içerisinde olduklarını belirtti.

Ülkede gazetecilere dönük saldırılar hızını kesmeden devam ederken özellikle kadın gazetecilerin daha çok hedefte olduğu görülebiliyor. Bunun örneklerinden biri de bağımsız olarak mesleklerini sürdüren kadın gazeteciler MedyaKoridor Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya ve Nevşin Mengü’nün bağımsız medyayı desteklemek amacıyla aldıkları fonlara ilişkin sosyal medyada saldırılara maruz bırakılması oldu. 

‘Mesleğimizden vazgeçmeyeceğiz’

Saldırılara ilişkin MedyaKoridor Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya, “finanse edildiği” eleştirilerine ilişkin Gazetecilikte Kadın Koalisyonu'na (CFWIJ) konuştu. Canan, saldırının günlerce sürdüğünü belirterek bağımsız medyayı desteklemek için AB fonlarının yıllardır var olduğunu ve şeffaf bir sistem olduğunu ifade etti. Canan, bunun ne ayıp olduğunu ne de utanılacak bir şey olduğuna dikkat çekerek, koşullar ne kadar zor olursa olsun gazetecilikten vazgeçmeyeceklerinin mesajını verdi. 

‘Destek verme yerine hedef haline getiriliyorlar’

CFWIJ konuyla ilgili yaptığı açıklamada iki gazeteciyle dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. CFWIJ’nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Bağımsız gazeteciler Canan Kaya ve Nevşin Mengü, Türkiye’de alevlenen göçmen tartışmalarının ardından mesleklerini finanse etmek amacıyla aldıkları uluslararası fonlar gerekçe gösterilerek hedef gösterildi. Gazeteciler sosyal medyada birçok kullanıcının nefret söylemine maruz kaldı. CFWIJ olarak gazetecilere yönelik çirkin saldırıları kınıyoruz. Bağımsız olarak mesleğini sürdüren ve özgür basını savunan gazetecilerin yanındayız. Kadın gazeteciler zorlu koşullarda bağımsız gazetecilik yapmayı tercih ettikleri için destek görmeleri gerekirken hedef gösteriliyor.” 

Fahrettin Altun’dan dikkat çeken açıklama

Saldırıların ardından Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un bağımsız medya kuruluşlarının yabancı ülkelerden fon sağladığına dair açıklamada bulundu. Fahrettin, “Türkiye'de de benzer statüde faaliyet gösteren, doğrudan yabancı devletler tarafından fonlanan çeşitli medya kuruluşları bulunmaktadır” diyerek konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi. (JINNEWS)

Editör: Haber Merkezi