İSTANBUL - MKM’nin tutuklu gazetecilerle dayanışma amacıyla 28 Ağustos’ta Şişli’de düzenlenecek konsere katılım çağrısı yapan sanatçılar, “Gazetecilerin sahipsiz olmadığını göstermek istiyoruz” dedi. 

MA'nın haberine göre;Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 16 Haziran’da tutuklanan 16 gazeteciyle dayanışma amacıyla konser düzenleyecek. İstanbul Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde 28 Ağustos’ta düzenlenecek geceye katılım çağrısı yapan MKM’li sanatçılar, Kürt gazetecilerin yalnız olmadığını göstereceklerini söyledi. 

GAZETECİLER HUKUKSUZCA TUTUKLANDI

MKM sanatçısı Dengbêj Xalîde, devletin Kürtleri tehdit olarak gördüğünü belirterek, “Sistem gücünü ve etkisini halk üzerinde gösterip yok etmek istiyor. Bundan dolayı ellerinden ne geliyorsa yapıyor. İktidar özgür basın başta olmak üzere birçok alanda herkese bir baskı uyguluyor. Son olarak Diyarbakır’da 16 gazeteci hukuksuz bir şekilde tutuklandı. Bu kabul edilemez bir şey. Bu baskılara son verilmesi gerekiyor. Bu tarz etkinliklerle birbirimize destek oluyoruz. Bu organizasyonla da gazetecilere destek olmak istiyoruz. Onları yalnız bırakmak istemiyoruz. Özgür basınla dayanışma gecesine bütün halkımızı bekliyoruz” diye seslendi. 

‘ÖZGÜR BASIN SAHİPSİZ DEĞİL’

Koma Çiya solisti Genim, dayanışmanın önemine vurgu yaptı. Özgür basının yıllardır büyük bir direniş sergilediğini dile getiren Genim, “Özgür basın doğru haberler yapıyor. Haberleriyle halkı bilgilendiriyor ve bu çok değerli. Bu yaptığımız çalışmayla özgür basına bir nefes aldırmak istiyoruz. Dayanışma gecesi bu nedenle çok değerli. MKM bu dayanışma gecesinde halkın desteğini göstermek ve almak istiyor. Bu gecede halkı bilgilendirmek ve alanlara çıkıp özgür basınla dayanışmayı güçlendirmek istiyoruz. Bu gecede aynı zamanda iktidarın, gazeteciler üzerindeki baskısını da göstermek istiyoruz. Bu gecede de devlete, gazetecilerin sahipsiz olmadığını göstermek istiyoruz” dedi. 

Genim,“Halkımızın gazetecileri yalnız bırakmasını istemiyoruz. Anneleri, babaları, gençleri, çocukları ve bütün halkı bu geceye davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

ÖZGÜR BASIN ALTERNATİF BİR MEDYA

MKM yöneticisi Hebun Polat, özgür basına yönelik baskılara dikkat çekerek, geçen süreye rağmen tutuklanan 16 gazeteci hakkında bir iddianamenin dahi hazırlanamadığını söyledi. Polat, “Gazeteciler, şuanda hukuksuz bir şekilde tutuklular. Özgür basın, alternatif medya rolünü üstleniyor.  Ve onlardan aldığımız haberlerle gerçeğe ulaşıyoruz” diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi