DİYARBAKIR - DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın da arasında olduğu DBP heyeti, Diyarbakır’da gözaltına alınan gazetecilere ilişkin DFG’ye dayanışma ziyaretinde bulundu. 

Aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır’ın bulunduğu DBP heyeti, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyon kapsamında, gözaltına alınan 20 gazeteci olmak üzere 21 kişiyle dayanışma amacıyla Dicle Fırat Gazeteciler Derneği’ni (DFG) ziyaret etti. DBP’li heyeti, DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu ile dün bürolarına baskın yapılan JİNNEWS editörleri karşıladı. 

'ÖZGÜR BASINI HAZMEDEMEDİLER'

Ziyarette konuşan DBP Eş Genel Başkanı Bayındır, AKP-MHP iktidarının tüm devlet imkanlarını arkasına alarak yaratmak istediği medya imparatorluğuna karşı özgür haberleri halka ulaştıran gazetecilerin rollerinin farkında olduklarını söyledi. Bayındır, “Siyasal kurumlar ve halkımız gazeteci arkadaşlarımızın nasıl mücadele içinde olduğunu, hakikati hangi koşullarda ulaştırdığının farkında. Bu medya imparatorluğuna rağmen, yandaş medyaya rağmen bu gazeteci arkadaşlarımız sayesinde halk özgür düşünceyi alıyor ve buna göre itiraz geliştiriyor. Bu saldırıların arkasındaki neden, yardım yaptıkları yandaş medyaya karşı özgür basının hala dimdik ayakta durmasını hazmedemeyiş var. Kürt gazetecilere bu kadar baskının altında bu gerçek yatıyor” dedi. 

'ÖZGÜR BASININ YANINDAYIZ'

DBP’nin tüm kurumlarıyla birlikte her şekilde, her koşulda özgür basının yanında olacağını belirten Bayındır, “Her türlü desteğimizi ve dayanışmamamızı bir kez daha paylaşmak istiyoruz. Hem röportajlarda hem bundan sonraki süreçlerde Kürt gazeteciliğinin gelişmesi noktasında elimizden ne geliyorsa yapacağız. Kürt gazetecilerin yanında çok daha canlı olacağımızı belirtmek istiyoruz. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye belirtti. 

'KÜRTLERE SALDIRILARIN BİR PARÇASI'

DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu ise, yaşananların Türkiye’deki anti demokratik uygulamalardan bağımsız olmadığını, söz konusu operasyonun Kürtlere yönelik gerçekleştirilen saldırıların bir parçası olduğunu ifade etti. Müftüoğlu, “Bu savaş 30 yıldır devam ediyorsa, Kürt basınına dönük saldırı hali de uzun bir zamandır devam ediyor. Her defasında farklı yöntemler deniyorlar. 90’lı yıllarda gözaltında katledilen meslektaşlarımız var. O gün ‘Kürt yoktur’ diyen iktidara karşı  ‘Ben varım’ diyen, halkın sesini duyurmaya çalışan gazeteciler hedef alınıyordu. Bugün de benzer saldırılar söz konusu. Bizler Apê Musa’ların, Gurbetelli’lerin, Hafız Akdemir’lerin devamıyız” şeklinde konuştu. 

'DURUŞUMUZ DEVAM EDECEK'

Özgür basının dün olduğu gibi bugün de direneceğini belirten Müftüoğlu, devamla şunları söyledi:  “Bu duruşumuz devam edecek. Biz Apê Musa’nın küçük generalleriyiz, onun ardıllarıyız. Bize açtığı yoldan yürümeye devam edeceğiz. Dayanışma ile bu baskıların önüne geçebiliriz. Sözümüzü ne kadar birleştirebilirsek, o kadar karşı bir duruş sergileyebiliriz.”

( Kaynak: Yazıl Haber MA )

Editör: Haber Merkezi