DİYARBAKIR - 1995’te katledilen Yeni Politika gazetesinin muhabiri Safyettin Tepe’nin mücadelesine sahip çıkacaklarını duyuran DGF, “Katiller 26 yıldır ne bulundu ne de cezalandırıldı” dedi. 

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), 29 Ağustos 1995 yılında polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra katledilen Yeni Politika Gazetesi’nin Batman muhabiri Safyettin Tepe’nin ölüm yıldönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

‘MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ’ 

1990'larda özgür basının birçok çalışanının kaçırılıp öldürüldüğü belirtilen açıklamada, Sayfettin Tepe’nin 25 Ağustos 1995’te Batman’da gözaltına alındığı Bitlis Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü kaydedildi. Polisin, Tepe’nin intihar ettiği iddiasında bulunduğu hatırlatılan açıklamada, ailenin ise Tepe’nin gözaltında katledildiğini açıkladığı belirtildi. Açıklamada, Safyettin Tepe’nin 28 Temmuz 1993 tarihinde kaçırılarak katledilen Özgür Gündem Gazete Bitlis muhabiri Ferhat Tepe’nin kuzeni olduğu hatırlatıldı. Tepe’nin 90’lı dönemlerde birçok gizli dosyalara ulaşarak haberlerini yapmasından dolayı polisler tarafından hedef gösterildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Safyettin Tepe, Eylül 1993'te Adana ve Antep’te Özgür Gündem Gazetesi'nin muhabiriydi. Öldürüldüğünde Batman’da Yeni Politika'nın muhabiriydi. Aile, 1996 yılında İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu. AİHM, başvuruyu 20 Mart 1996 tarihinde kabul etmiş, ancak 13 Nisan 2004 tarihinde reddetmiştir. Katiller 26 yıldır ne bulundu ne de cezalandırıldı. Kürt gazeteciler ve Dicle Fırat Gazeteciler Derneği olarak hakikat için canını vermiş gazetecilerin mücadelesine sahip çıkacağız. Hakikatlerin karanlıkta kalmaması için davanın sonuna kadar takipçisi olacağız.”   

Editör: Haber Merkezi