İSTANBUL - Yeni Yaşam gazetesi çalışanı Rojin Altay’ın gözaltı süresinin 3'üncü kez uzatılmasına dair İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne itirazda bulunuldu. 

MA'nın haberine göreİstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 28 Ocak’ta Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınan Yeni Yaşam gazetesi çalışanı Rojin Altay’ın gözaltı süresi bugün 3'üncü kez uzatıldı. Avukatlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan müvekkillerinin gözaltı süresinin 3'üncü kez uzatılmasına karşı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne itirazda bulundu.

İtirazda, “Haksız ve hukuka aykırı olarak gerçekleştirilen yakalama, gözaltına alma-tutma, el koyma ve kısıtlama uygulamalarının derhal kaldırılması ile müvekkilin serbest bırakılmasına ve konulan kişisel eşyaların iadesine karar verilmesi” taleplerine yer verildi.  

İtiraz dilekçesinde, soruşturma sürecine dair konulan kısıtlama kararı nedeniyle Altay'ın dosyasına erişim engellendiği, gözaltı işleminin ilk 24 saatinde avukat görüşmesinin engellendiği ve bu uygulamların Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne (AİHS) aykırı olduğu vurgulandı. 

Editör: Haber Merkezi