VAN - Savcının ceza istediği Mezepotamya Haber Ajansın (MA) muhabiri Dindar Karataş'ın yargılandığı dava duruşmasında, avukat savunma için ek süre talebinde bulundu. 

Van’da 24 Kasım 2020 tarihinde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanan muhabirimiz Dindar Karataş'ın tutuksuz yargılandığı davanın 3'üncü duruşması görüldü. Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına Karataş, Van 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS üzerinden katıldı. 

EK SÜRE TALEBİ

Kimlik tespiti ardından başlayan duruşmada savcılık mütalaa sundu. Mahkeme tarafından kabul edilen mütalaada savcılık, Karataş'ın TCK' nin 314 maddesinin 2'nci bendine göre cezalandırmasını istedi.  5 ile 10 yıl arası ceza isteyen savcının mütalaasına karşı Karataş ve avukatı İrfan Sarı ek süre istedi. Ek süre talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı 16 Kasım’a erteledi. 

'CEZA DEĞİL ÖDÜL VERİLMELİYDİ'

Ceza istenilmesine tepki gösteren Karataş, istenilen cezanın gazeteciliğe verilmek istenildiğini belirtti. Yaptığı haberlerden dolayı yargılandığını belirten Karataş, "Yaptığım haberin hepsi somut bilgilerle ortadadır. İnsanlık suçu olan işkenceyi açığa çıkardığım bugün yargılanıyorum ve hakkımda ceza isteniliyor. Bu haberi yaptığım için bana ceza değil ödül verilmeliydi. Her şeye rağmen gerçekleri yazmaya devam edeceğim" dedi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi