HABER MERKEZİ - Kürt Kadın Gazeteciler Günü için açıklama yapan MKGP, Türkiye’nin ilk kadın genel yayın yönetmeni Gurbetelli Ersöz’ü ölümünün yıl dönümünde anarak, “Gurbetelli’nin bu zorlu yolda bıraktığı miras, Kürt kadın gazetecilerinin yolunu aydınlatırken her koşulda mücadele azmini bir kez daha görünür kılıyor” diyerek gazeteci Kürt kadınların gününü kutladı

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), yaptığı açıklama ile Türkiye’nin ilk kadın genel yayın yönetmeni Gurbetelli Ersöz’ü ölümünün yıl dönümünde anarak, meslektaşlarının Kürt Kadın Gazeteciler Günü’nü kutladı.

 Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu’nun “Gazeteci Kürt kadınlar Gurbetelli’nin cesur kalemiyle yazmaya devam ediyor” başlıklı açıklaması şöyle:

“Özgür Gündem Gazetesi’nin genel yayın yönetmeni, Kürt kadın basının gelişiminde öncülük eden ve Türkiye basın tarihinin ilk kadın genel yayın yönetmeni olan Gurbetelli Ersöz’ün yaşamını yitirdiği gün olan 7 Ekim, 2014 yılında “Kürt Kadın Gazeteciler Günü” olarak ilan edildi. 8 yıldır Kürt Kadın Gazeteciler Günü olarak kutlanan günde bu değerli mirası taşımanın gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Gurbetelli’nin bu zorlu yolda bıraktığı miras Kürt kadın gazetecilerinin yolunu aydınlatırken her koşulda mücadele azmini bir kez daha görünür kılıyor. “Erkekle savaşmak kadar, kadını kendimden başlatarak güzelleştireceğim” diyen Gurbetelli’nin mücadelesi medyada kadın varlığının dünden bugüne geldiği aşamaya dair de ipuçları veriyor.  

Geçmişten geleceğe var olan deneyimlerden beslenen gazeteci kadınlar, hakikatleri ortaya çıkarmak için özgür basın geleneğini ajans, televizyon, radyo, gazete ve dergilerle sürdürüyor. Gurbetelli’nin kalemini yerde bırakmayan kadınlar, medyanın eril diline karşı gerçekleri yazmaktan taviz vermiyor. Baskı, gözaltı, tutuklama, yok sayma ve imha politikalarına rağmen sinmeyen ve gerçeğin peşine düşen Kürt kadın gazeteci meslektaşlarımızın gününü kutluyor, bu uğurda biran bile tereddüt etmeden yaşamını feda eden başta Gurbetelli Ersöz olmak üzere gazeteci arkadaşlarımızı minnet ve özlemle anıyoruz.”

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu

( Kaynak: JINNEWS

Editör: Haber Merkezi