DİYARBAKIR - Diyarbakır’da gazetecilere yönelik operasyonda gözaltı sayısı 21'e yükseldi. Gazeteci Mehmet Ali Ertaş, 10 saat boyunca kelepçeli bir şekilde tutuldu. 

MA'nın haberine göre; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan gazetecilerin sayısı artıyor. Sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş, JINNEWS editör Gülşen Koçuk, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç ile gazeteciler Ömer Çelik, Suat Doğuhan, Ramazan Geciken, Esmer Tunç, Neşe Toprak, Zeynel Abidin Bulut, Mazlum Doğan Güler, Mehmet Şahin, Elif Üngür, İbrahim Koyuncu, Remziye Temel, Mehmet Yalçın ve Abdurrahman Öncü gözaltına alındı. Yine, aynı soruşturma kapsamında Feynaz Koçuk da Gebze'de gözaltına alındı. 

10 SAAT KELEPÇELİ BEKLETİLDİ

Diyarbakır’da yapılan ev baskınlarında Mehmet Ali Ertaş da gözaltına alındı. Polislerin, Ertaş’ın kaldığı yerde halen arama yaptığı ve Ertaş’ı 10 saat boyunca kelepçeli bir şekilde tuttuktan sonra götürdüğü öğrenildi. 

AKDENİZ VE BAYRAM GÖZALTINDA

Çınar ilçesinde kent merkezine gelen gazeteciler Lezgin Akdeniz ve Kadir Bayram da kimlik kontrolünün ardından gözaltına alındı. “İfadeniz var” gerekçesiyle gözaltına alınan gazetecilerin hangi soruşturma kapsamında gözaltına alındığı bilinmiyor.

Gözaltı sayısının artabileceği belirtiliyor. 

Editör: Haber Merkezi