ANKARA – Ankara’da 18-20 Ocak arasında yaptıkları temaslara dair açıklama yapan Haber Sen MYK üyeleri, “Tüm emekçilerin insanca yaşayabilecekleri bir düzen sağlanana dek mücadelemiz sürmeye devam edecek” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber Sen) Merkez Yürütme Kurulu üyeleri 18-20 Ocak arasında Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu. Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Evrensel, Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam Gazetesi’nin bulunduğu kurumlarla görüşen Haber Sen MYK üyeleri, sorunlarını dile getirdi.

Sendika tarafından yapılan açıklamada “Merkez Yürütme Kurulumuz Ankara’da, Basın Yayın Kuruluşları ile TBMM KİT Komisyonu ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Milletvekilleri ile bir dizi görüşmelerde bulunmuştur. Sendikamızın görünürlüğü açısından faydalı ve yaşanan sorunlar hakkında çözüm pratiklerinin de ele alındığı görüşmeler, olumlu ve yapıcı geçmiştir” denildi.

‘GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ’

Açıklamada, özellikle sendika olarak yaşadıkları problem göz önüne alınarak, ilgili milletvekilleri ve Meclis komisyon üyeleri ile görüşme sağlandığı vurgulandı. Görüşmelerin olumlu geçtiğinin altı çizilen açıklamada, “Basın Yayın Temsilcileri, sendikamızın faaliyetleri ve problemleri ile daha fazla ilgileneceklerini, sürekli olarak irtibat halinde olunmasını ifade ederek bundan sonra sendikamızın eylem ve etkinliklerinde daha duyarlı olacaklarını dile getirmişlerdir” denildi.

‘GENEL SORUNLARIN YER ALDIĞI DOSYAMIZI SUNDUK’

Milletvekilleri tarafından sendikalarının sesi olmaya ve yaşadıkları sorunlarda yanlarında olacaklarına dair söz verildiğine de dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “İrtibatımızın sürekli olmasını ve kopukluk yaşanmamasını istemişlerdir. Tüm görüşmelerimizde, Haber-Sen’in sürekli gerek alanda gerekse basın toplantıları ile genel olarak gündemden düşmemesi ve Türkiye gündeminde yer almasını takdir eden Basın Temsilcileri ile Milletvekilleri, sendikamızı söylemleri ile onurlandırmışlardır. Tüm görüşmelerimizde sendikamızın hazırladığı bilgilendirme, hak ihlalleri ve genel sorunlar ile tespitlerin olduğu dosyamız kendilerine taktim edilmiştir. KESK/HABER-SEN olarak, tüm emekçilerin insanca yaşayabilecekleri bir düzen sağlanana dek mücadelemiz sürüyor sürmeye devam edecek.”

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi