DİYARBAKIR - Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla Mezopotamya Ajansı’nı ziyaret eden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayyip Temel, muhalif gazetecilerin gününü kutladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayyip Temel, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Dersim Dağ ve Semra Güzel’in de bulunduğu heyet, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle Mezopotamya Ajansı’nın (MA) Diyarbakır Bürosu’nu ziyaret etti. HDP heyetini Haber Müdürü Sedat Yılmaz ve beraberindeki editörler karşıladı. 

‘DİRENEN GAZETECİLERİ KUTLUYORUZ’

Gazetecilerin yaşadıkları zorlu süreçte ajanslarla dayanışmak için ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Temel, tüm baskı, zulüm ve engellemelere rağmen hakikatleri topluma aktaran, bunun için büyük bedeller ödeyen hakikat savunucularıyla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. İktidarın yanında olmayan, yandaşı olmayan, boyun eğmeyen ve Kürt halkının yaşadıkları saldırı konseptine karşı duyarsız kalmayan tüm muhalif gazetecilerin gününü HDP olarak kutladıklarını ifade eden Temel, “İktidarın tüm felaket senaryolarına dokunmaktan geri durmayan gazetecilerin dünya basın gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Siz gazeteciler hakikatleri bu topluma duyurmasanız, bizler bir siyasi parti olarak dahi farkına varamayacağız. Büyük bir mücadele içerisindesiniz. Sizlerle her koşulda dayanışma içerisinde olacağımızı vurgulamak istiyoruz. Basın özgürlüğünün olmadığı bir ülkede basın özgürlüğü gününüzü kutuluyoruz” ifadelerini kullandı. 

HABER ALMA HAKKI

MA Haber Müdürü Sedat Yılmaz da, yaşanan zorlu süreci sadece gazetecilerin göğüslemediğini, tüm toplumun yaşadığının altını çizerek, kendileri gibi sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerinin de saldırılardan payını aldığını aktardı. Her gün yeni bir baskı süreciyle karşılaştıklarını belirten Yılmaz, “Haber alma hakkını savunan basın emekçileri kadar haber alma hakkını da savunmak gerekiyor” dedi.  

‘DİRENMEK GEREKİYOR’

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı gayri hukuki genelgenin bugün sokakta hissetmeye başladıklarını kaydeden Yılmaz, şunları söyledi: “Keyfi bir mekanizma ortada buna karşı da direnmek gerekiyor. Çok ciddi bir şekilde toplumun haber alma hakkının elinden alındığı günleri yaşıyoruz. Umarım hep birlikte demokrasi güçleriyle, sivil toplum örgütleriyle beraber bu antidemokratik uygulamalara karşı bir direnç uygularız.”

Yapılan konuşmaların ardından ziyaret sona erdi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi