İSTANBUL ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın vekili ile Cumhuriyet Savcısı, Evrensel Yazarı Ender İmrek’in "Parıl parıl parlıyordu Hermes Çanta" yazısı nedeniyle yargılandığı davada verilen beraat kararı için istinaf talebinde bulundu.

Evrensel Gazetesinden Meltem Akyol'un haberine göre; Mütalaa aşamasında gerekçe bildirmeden ceza isteyen Cumhuriyet Savcısı, gerekçesiz talepte bulunma ısrarını istinaf dilekçesinde de sürdürdü.

Erdoğan ailesinin avukatı ise istinaf dilekçesinde "Yazıda hakaret olduğunu" savundu ancak hakaret içeren ifadenin hangisi olduğuna dair bir şey yer almadı.

GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI

Yazarımız Ender İmrek, hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Hermes marka çantası ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yargılanmasını konu alan “Parıl parıl parlıyordu Hermes çanta…” başlıklı yazı nedeniyle açılan "hakaret" davasının 2 Aralık 2020’de görülen karar duruşmasında beraat etti.

Mahkeme, kararın gerekçesinde ifade ve bazın özgürlüğünün Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin (AİHS) ilgili maddeleri ile güvenceye alındığını belirtildi. Kararında Anayasa’da yer alan “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar” 26. maddesi ile birlikte 25 ve 28. maddeleri de hatırlatılarak suçun unsurlarının oluşmadığı vurgulandı.

Reklam

SAVCI YİNE GEREKÇE GÖSTERMEDİ

Gerekçeli kararın açıklanması sonrası Cumhuriyet Savcısı, beraat kararının bozulması için istinaf mahkemesine başvurdu.

Mütalaa aşamasında gerekçe belirtmeden Ender İmrek’in cezalandırılmasını isteyen savcı, istinaf dilekçesinde de gerekçe belirtmedi. Savcı, “Sanığın mahkumiyeti yerine beraatine karar verildiği anlaşılmakla; usul ve esas yönünden kanuna aykırı bulunduğundan kararın istinafen kaldırılması arz olunur” ifadesini kullandı.

AVUKAT "HAKARET VAR" DEDİ, NEREDE OLDUĞUNU GÖSTERMEDİ

Gerekçeli kararın ardından Emine Erdoğan’ın avukatı da istinaf başvurusunda bulundu. Erdoğan Ailesinin Avukatı Ahmet Özel imzasıyla sunulan başvuru dilekçesinde yazının “Hukuka aykırı olduğu” ve “Kötü niyetli bir tutum ile kaleme alındığı” iddia edilerek, amacının Emine Erdoğan’ı kötülemek olduğu savunuldu. Özel, dilekçesinde İmrek’in beraatine hükmedilmesinin hatalı olduğunu ve "hakaret" suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti. Ancak istinaf dilekçesinde hangi ifadelerin hakaret içerdiğine ilişkin herhangi bir somut cümle dahi gösterilmedi.

Editör: Haber Merkezi