DİYARBAKIR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara büromuza baskın yapıldı. Soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı ve JINNEWS muhabirleri, evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. 

MA'nın haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında, Mezopotamya Ajansı'nın (MA) Ankara bürosuna baskın yapıldı. Ajansımızın Ankara bürosunda polis araması devam ederken, MA ve JINNEWS muhabirlerinin bulunduğu eve de polislerce baskın yapıldığı öğrenildi. Ayrıca Ankara muhabirimiz Zemo Ağgöz'ün de evine baskın yapılarak gözaltına alındı. 

Soruşturma kapsamında MA muhabiri Selman Güzelyüz Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan evine, Hakan Yalçın Van'da bulunan evine baskın yapıldı. Evlerde yapılan aramalarda, Demokratik Modernite ve Jineoloji dergileri ile birçok kitaba polis tarafından el konuldu. Aramaların ardından Güzelyüz ve Yalçın gözaltına alındı. 

Diyarbakır'da JINNEWS muhabiri Habibe Eren'in, Kayapınar ilçesinde bulunan evine baskın yapıldı. Yapılan aramaların ardından JINNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Derya Ren gözaltına alındı. 

Aynı soruşturma kapsamında Mardin'de JINNEWS muhabiri Öznur Değer, Kızıltepe'de bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alındı.

MA muhabiri Emrullah Acar'ın, Urfa'da bulunan evine polis baskın yaptı. Evde yapılan aramaların ardından Acar gözaltına alındı. Ayrıca Acar'ın Mardin'in Dargeçit ilçesinde bulunan aile evine de baskın yapıldığı ve birçok kitaba el konulduğu öğrenildi.

YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜMÜZ GÖZALTINA ALINDI

Ajansımızın Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever'in, İstanbul'da bulunan evine baskın yapıldı. Evde yapılan aramalarda birçok kitaba el konuldu. Yurtsever, daha sonra gözaltına alınarak Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Editör: Haber Merkezi