ANKARA-Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, kurucusu Cavit Çağlar’ın muhalif yayın politikası nedeniyle “rahatsızlık duyduğunu” açıklayarak yayınını durdurduğu Olay TV’nin kapanma kararı almasını “üzücü” ve “Türk basını üzerindeki siyasi baskının göstergesi” olduğunu söyledi.

Gelişme üzerine yazılı bir açıklama yapan Bilgin, “Olay TV süreci, maalesef iktidarca medyaya yönelik izlenen politikalar nedeniyle yine gazetecilik mesleği ve gazeteciler aleyhine sonuçlanmıştır” dedi.

Olay TV’nin “ana akım medya kuruluşu” olma hedefiyle yola çıktığını ancak 28 günlük deneme yayınında muhalif değil dengeli yayın tercih edilmesinin dahi iktidarı rahatsız ettiğini vurgulayan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, “Olay TV adı altında habercilik yapmalarına fırsat tanınmayan meslektaşlarımız açısından alternatif arayışı da olumsuz sonuçlandı” dedi.

Sözcü TV’nin de kuruluşunun engellendiğini hatırlatan Bilgin, “Maalesef Olay TV’nin de yaşamasına izin vermemiştir. Ne yazık ki halkın haber alma hakkı için görev yapmak üzere Olay TV kadrosuna umutlarla katılmış meslektaşlarımız bugün işsiz kalmıştır” dedi.

“Memleketimizde hem yerel hem de ulusal ölçekte işsiz gazeteciler sorunu can yakıcı olmaya devam etmektedir” diyen Bilgin şöyle devam etti, “Gazeteciler Cemiyeti olarak Avrupa Birliği’nin de desteğiyle Medya için Demokrasi, Demokrasi için Medya programı kapsamında mesleğimizi yaşatmak ve meslektaşlarımızla dayanışma içinde olmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalar, Türkiye’nin demokrasisine katkı vermeyi hedefiyle yürütülmekle birlikte medya sektöründeki iktidar politikaları ve salgın ile iyice tırmanan ekonomik sıkıntılar kaynaklı olumsuz atmosfer ağırlaşmaktadır.”

Bilgin Gazeteciler Cemiyeti’nin sadece Olay TV süreci nedeniyle değil dönem koşulları nedeniyle işsiz kalmış olan gazeteciler ile dayanışma içerisinde olmaya çalıştığını kaydetti.

( Kaynak: https://gc-tr.org/bilgin-olay-tv-seruveni-tahammulsuzlugun-ifadesidir/?fbclid=IwAR3oFAPizqHUokt0wvbeW4ImCZTSjKX9bPrvb712-3EV_XV5brFpCjKBBZg)

Editör: Haber Merkezi