ANKARA - Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan MA muhabiri Ceylan Şahinli hakkında 5 yıl sonra “örgüt propagandası” iddiasıyla dava açıldı.

MA'nın haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında 29 Ekim’de tutuklanan Ceylan Şahinli hakkında, 5 yıl sonra dava açıldı. Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Şahinli’ye, “örgüt propagandası” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması, 7 Mart’ta görülecek. Gönderdiği mektupta hakkında dava açıldığını aktaran Şahinli, çıkarıldığı savcılık tarafından avukatı olmadan ifadesinin alındığını söyledi.

5 YIL SONRA DAVA AÇILDI

Ceylan, şunları aktardı: “Israrla avukat istememe rağmen savcının ‘avukata gerek yok’ demesi, gelinen noktayı gösteriyor. Hakim ceza talebinde bulundu, Sibel Tekin için ‘örgüt’ bulmayan yargı, beni PKK üyesi, Birleşik Özgürlük Gücü’nün de (BÖG) propagandacısı ilan etti. 7 Mart’ta davam görülecek, hakime soracağım ‘ne karar verdiniz’ diye. Bu arada dava açılan soruşturma 2017’den kalma. 5 sene boyunca varlığından bile haberim olmayan bir soruşturma ne tesadüfse tutuklanmamın ardından bana tebliğ edildi” dedi.

CEZAEVİNDE ‘SOSYAL AKTİVİTE’ KISITLAMASI

Mektubunda, iki ayı aşkın bir süredir tutuklu bulunduğu Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde yaşanan hak ihlallerine değinen Şahinli, saat 16.00’dan sonra kaloriferlerin kapatıldığının bilgisini paylaştı. Temel haklarının kısıtlandığını belirten Şahinli, “sosyal aktiviteye” sadece kendi koğuşlarında bulunan tutuklularla çıkarılacaklarını, diğer koğuşlarda bulunan tutukluların katılmasına izin verilmediğini kaydetti.

ÜÇÜNCÜ KEZ TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI

Şahinli, ayrıca tutuklu bulundukları dosya kapsamında şimdi kadar iki kez tutuk incelemesinin yapıldığını, üçüncü tutuk incelemesinde ise, “Hakim yüzümüze bakmadan yeniden tutuk devam kararı verdi” dedi.

Editör: Haber Merkezi