HABER MERKEZİ - Dördüncü yılına giren Yeni Yaşam Gazetesi, “Sizin ilginiz devam ettikçe, ödenmesi gereken bedelleri de göze alarak, gazetemizi çıkarmaya devam edeceğiz” mesajı verdi. 

MA'nın haberine göre; Yeni Yaşam Gazetesi, üçüncü yılını geride bıraktı. 25 Mayıs 2018 Cuma günü yola çıkan Yeni Yaşam, gazetenin internet sayfasında kuruluş yıldönümüne dikkati çekerek, yeni bir yıla adım attı. “Gazeteniz Yeni Yaşam, 25 Mayıs 2018 Cuma günü yola çıkmıştı. Böylece üçüncü yılımızı doldurup dördüncü yılımıza adım atmış bulunuyoruz” diyen Yeni Yaşam’ın, mesajı şöyle:  

“Üç yıl önce geçmişten güç alan yeni bir heyecanla yola çıktık; ancak yeni bir gazeteyi kurmak için belki biraz da acele etmemiz gerekmişti. Çünkü önümüzde şaibeli bir referandumun sonucu olarak halka dayatılmış olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için seçimler vardı. Nitekim, dikkatler rolünü oynama konusunda kuşkuların olduğu parlamentodan çok cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olacaktı.

İşte böylesi bir dönemde bir an önce sizlere ulaştırabilmek için alelacele yayına başladık. 24 Haziran 2018 seçimlerine kadar olan sadece bir aylık sürede, olup biteni sizlere olabildiğince ulaştırmaya çalıştık. Seçimler sonrasında ise Rahip Brunson'ın serbest bırakılması için ABD'nin yaptığı baskıyla AKP iktidarının ekonomideki çöküşünü sizlere aktardık. 

AKP'nin 31 Mart 2019 günü yapılan yerel seçimlerine nasıl hazırlandığını ve koalisyon ortağı MHP dışındaki diğer tüm partilere nasıl düşmanca davrandığının haberlerini yaptık. Kendi belediye başkanlıklarını yeniden kazanmayı başaran HDP'nin yerel seçimlerde, demokrasiye bir şans vermek için büyükşehirlerde CHP'nin belediye başkan adaylarını desteklemesi ardından belli başlı tüm büyükşehirlerde AKP'nin yıllar sonra ilk kez devrilmesini siz okurlarımıza ilettik. 

Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kaybetmeyi bir türlü hazmedemeyen AKP'nin YSK eliyle gerçekleştirdiği darbe sayesinde yeniden yapılan seçimleri, bu kez bozguna uğrayarak kaybetmesini haberleştirdik. Tüm bu yenilgilerin acısını HDP'li belediyelere yeniden kayyum atayarak çıkarmaya çalışan AKP'nin meşruiyetini artık kaybedişinin haberlerini sizlere aktardık.

Özelleştirmek için doğru dürüst kamu yatırımı kalmayan, eskisi kadar kolayca dışarıdan kredi bulamayan AKP iktidarı, ekonomi çarkını döndürmekte zorlanırken, bir de tüm dünyayı etkileyen Covid-19 pandemisiyle karşılaştı. Önce insanlara bir maske bile ulaştıramayan iktidar, şimdi de aşılama sürecini parasını ödemediği ya da ödeyemediği için yönetemiyor. 

Önceleri geçen yaz aylarında turizmden para kazanmak uğruna sakladıkları vaka ve ölüm sayılarında gerçek rakamlara yakın verileri kış mevsimine girerken halka açıklamak zorunda kaldılar. Sonra da değişik sektör ve saatler için uygulanan yasaklarla geçimlerini ancak günlük kazançlarla sağlayabilenleri, büyük bir yoksulluk felaketi içine attılar. 

Bu arada, kötü ünlü beş müteahhit ve benzeri yandaşlara verilen ihaleler hız kesmedi. Onlara verilmekte olan kira paraları hiç aksatılmadı. Dahası vergi borçları sık sık silindi. Bu arada, AKP'nin milletvekili listelerinden seçimlere girip, kazanamayan kimi yandaşlara birkaç maaş bağlanırken; böylesi birini Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atamaya kalktıklarında büyük bir direniş ile karşılaştılar.

HDP'nin kapatılması için alelacele hazırlanan iddianameyi AYM'nin geri iade ederken; yedi yıl sonra, polisin savcıları zorlamasıyla açıldığı ortaya çıkan Kobanê davasından medet umuyorlar. Ancak son günlerde -bir zamanların makbul kişisi olan- mafya liderlerinden Sedat Peker'in itirafları, iktidarın çürümüşlüğünün hangi boyutlarda ulaştığına ışık tuttu. 

Tüm bunların nedenini bulabilmenizi sağlayan, bu iktidarın neden olduğu ekonomik çöküşten çıkışın yollarını da tarif eden makale ve haberleri sizlere üç yıldır iletmeye çalıştık. Sizin ilginiz devam ettikçe de, ödenmesi gereken bedelleri de göze alarak, gazetemizi çıkarmaya devam edeceğiz. Ancak bu konuda son dönemde çok zorlandığımızı belirtmek isteriz.

Pandemi koşulları halkımızın özellikle emekçi kesimlerini çok etkiledi. Küçük esnaf dükkanlarını açamadı. Semtlerdeki pazar yerleri kurulamadı. Kıraathaneler, kafeler kapatıldı. Saydığımız bu yerler, gazetemizin dağıtıldığı-okunduğu yerler olduğu için okurlarımıza pek ulaşamadık. Hatta kapanmanın yoğunlaştığı kimi günlerde gazetemizi matbaada bastıramadığımız günler bile oldu.

Söz konusu ekonomik zorlukların yanı sıra dijital medyaya biraz daha ağırlık vermek üzere, gazetemizi 22 Nisan 2021 gününden itibaren tabloid boyda çıkarmaya başladık. Bu bize üçte birlik bir kağıt tasarrufu sağladı. Dahası fiyatımızı 2 liradan 2.5 liraya çıkarmak zorunda kaldık. Üstelik bunu ilan etmeye bile utandık. Gazetemize zam yaptığımızı bizden değil, bayiden öğrendiniz maalesef!

Yaşadığımız dijital çağda kağıt baskısı yapılan gazetelerin zamanı belki de geçiyor. Ancak siz istedikçe, siz okudukça, okumak istedikçe gazetemizi bayilere ulaştırmaya çalışacağız ama 22 Nisan'da da duyurduğumuz gibi gazeteciliğimizi sosyal medyanın tüm alanlarında ve kendi internet sitemizde her geçen gün biraz daha geliştirerek devam ettireceğiz!”

Editör: Haber Merkezi