İSTANBUL - Yeni Yaşam gazetesi, yeni bir formatla okurları ile buluşmaya hazırlanıyor. Gazetenin editörlerinden Gülcan Dereli, etkili bir yayıncılık hedeflediklerini belirterek, “Kaybolan gerçeği daha çok deşmeye yer vereceğiz” dedi.

Türkiye’de özgür basın geleneğini sürdüren Yeni Yaşam gazetesi, “Faturası Halka” manşetiyle 2018 yılı 25 Mayıs’ta yayın hayatına başladı. Özgür bir yaşamı yaratmak ve hakikati halka ulaştırmak için yola çıkan gazete, bu yolda yeni bir soluk olmaya devam ediyor. Gazete, dün sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla yeni bir formatla okurlarıyla buluşacağını duyurdu. Gazete, yeni dönemde yazılı ve görsel olarak daha interaktif bir yayıncılığı hedefliyor. 

Gazetenin editörlerinden Gülcan Dereli, okuyucuları nelerin beklediğini JIN NEWS ajansıyla ile paylaştı. 

Koronavirüs (Covid-19) sürecinde yazılı basının etkisinin giderek zayıfladığını söyleyen Gülcan, dijital medyanın ise etkinlik alanının arttığına dikkat çekti. Gülcan, “Birçok ülkede gazeteler, ekolojik nedenlerden dolayı boyutlarında değişikliğe gitti. Biz neden yapmayalım dedik. Bu hem ekolojik anlamda bir adım oldu, hem de dijital medyada fazla okura uluşarak daha etkili yayın yapmak bizi bu karara itti. Elbette yazılı basın olarak da daha çok kendi üretimlerimize yoğunlaşma hedefi de koyduk. Bu anlamda daha çok özel içerik üretmeye dönük bir karar oldu” diye belirtti.

Gülcan, gazete için değişikliğe gitmelerinde Yeni Yaşam Kadın ekinin de etkisi olduğunu ancak temel nedenin 21’inci yüzyılda dijital medyanın daha çok kitleye ulaşması olduğunu sözlerine ekledi.  

‘Kaybolan gerçeği daha çok deşeceğiz’

Gazetede format değişikliği ile etkili bir yayıncılık hedeflediklerini vurgulayan Gülcan, şöyle konuştu: “Hem görsel hem de yazılı olarak okurun hakikati öğrenebilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Çok daha etkili ve yoğun editörlük faaliyeti içeren haberlere imza atmayı planlıyoruz. Kendi haberlerimize, dosyalarımıza, analizlerimize, günlük rutinin içinde kaybolan gerçeği daha çok deşmeye yer vereceğiz. En önemli farklılık özel haberler, analizler, dosyalar olacak. Okura bu anlamda üzeri örtülen gerçeği değişik boyutlarıyla ve derinlemesine sunmayı hedefliyoruz. Okuru yine görselleri, videoları ile daha interaktif bir yayıncılık bekliyor. Geniş ve verimli çalışan bir kadromuz var. Her arkadaşımız kendi alanında yıllardır deneyim kazanmış gazeteciler ve haberleri okurun daha iyi analiz edebileceği şekilde sunmayı hedefliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi