ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- "Yıllardır tek kişilik hücrede tutulan Zeynep Avcı'dan mektup var: "Sınırlar, yasaklar, yokluklar vs. çoğaldıkça var olana alışıyor, alıştırılıyoruz ne yazık ki!"

Sevgili Adil Hoca Merhaba!

Mevsim yeniden bahara döndü, dönecek şu günlerde sanırım. Dışarıda kıştan kardan sonra bir güneş var şimdi. Pencereden içeriye vuruyor. Havalandırmaya çıkıncaya kadar büyük ihtimalle boyumuzu aşıp, duvardan tırmanmış olacak! Bu bile iyi geliyor insana buralarda! Mevsimlerin her halini severim gerçi. Her ne kadar içeride sadece iki mevsim olsa da yılların üzerine yeni mevsimler, baharlar ekleyip devam ediyoruz hayat denilen yolculuğa…"

“Havalandırma saatim hâlen iki saat, gerçi bir ara üç saat olmuştu sonrasında pandemiden dolayı ikiye düştü öylece kaldı. Çok iyi olmasa da bu “kısıtlı” saatlere de alışıyor insan bir süreden sonra! Hayatta da böyle sanırım. Sınırlar, yasaklar, yokluklar vs. çoğaldıkça var olana alışıyor, alıştırılıyoruz ne yazık ki! Kabul etmesek de bu böyle işliyor. Dışarıdaki hayatta birkaç televizyon kanalından “izleyip” anlamaya çalışsam da her şey giderek zorlaşıyor.”

Kaç zamandır bekletiyorum mektupları. Uzun zamandır buranın kapatılacağı söylentileri var. Ne zaman, nereye gönderileceğimiz hâlen meçhul. Bu sebeple mektupları, en azından ulaşanları diyeyim yanıt vermek için bekletip duruyorum. Zamana yeni zamanlar ekleyip yaşanmışlıklar üzerine yeni günler eklenip duruyor."

"Çalışmalarınız nasıl? Bahar kapıda, belki de bu mektup ulaşıncaya kadar cemreler de düşmüş olur. Her konuda elimden geleni yapmaya çalışırım, hatta şu sıralar daha fazla yazmak paylaşmak da istiyorum. Yazmak, paylaşmak nefes aldırtıyor, biliyorsunuz.

Zarfta “Deli mi Ne!” adlı öykü var. Uygun bulursanız yayınlarsınız, olmasa da bolca eleştiriyle döner değil mi? Yazdıklarımı henüz temize çekemedim bu nedenle şimdilik bir tane gönderiyorum. Onun dışında iyi olmaya çalışıyorum. İlacımı kullanmaya devam ediyorum, açıkçası hastaneye ring aracıyla gidip gelmek daha fazla rahatsızlık veriyor, iki gün boyunca daracık yerdeymişim (tekli ringler) gibi hissediyorum. Ama iyi olmak dışında şansımız da yok öyle değil mi?"

Zeynep AVCI.

R Tipi Kapalı Cezaevi B-2

ELAZIĞ

Mektubun bütününü okumak için bağlantı;

www.gorulmustur.org

Editör: Haber Merkezi