İSTANBUL - Mezopotamya Kültür Merkezi sanatçılarından Engin Cengiz, tüm gençleri bağlama, piyano, keman, şan, gitar, duduk, yan flüt ve erbane kurslarına kayıt olmaya çağırdı. 

Kürt kültür ve sanatına karşı 33 yıldır çalışmalarını aralıksız sürdüren Mezopotamya Kültür Merkezi'nin (MKM) kurs kayıtları başladı. Bağlama, piyano, keman, şan, gitar, duduk, yan flüt ve erbane eğitiminin yer alacağı kurs kayıt başvuruları Eylül ayının sonunda bitecek.

Koma Hevra üyeleri serbest bırakıldı Koma Hevra üyeleri serbest bırakıldı

Kurslara kayıt için çağrıda bulunan MKM sanatçısı Engin Cengiz, özellikle gençlerin kayıt yapmaya çağırdı. Kendisini geliştirmek isteyen, daha önce müzik yapmak isteyip yapamayan herkesin gelip kaydını yapmasını gerektiğini söyleyen Cengiz, MKM'nin çalışmalarına işaret ederek, "MKM Kürt kültürünü ve sanatını ayakta tutmaya, geliştirmeye çalışan ve toplumsal bir zeminde sanatı icra etme amacında olan bir kurum. Topluma, toplumun kendi değerleriyle kendi kimliği ve kültürüyle sanat yapmaya çalışan bir kurum. Yine piyasa koşullarıyla hareket eden bir kurum değiliz. Piyasa koşullarında çok fahiş fiyatlara ve toplumsal gerçeklikten uzak bir müzik eğitimi verilmektedir" ifadelerini kullandı.

'BÜYÜK BİR TOPLUMSAL YOZLAŞMA VAR'

MKM'nin sadece bir müzik eğitim yeri olmadığını, bir yaşam alanı olduğunu vurgulayan Cengiz, "Kültür dediğimiz meseleye biz sadece müzik olarak bakmıyoruz" dedi. Toplumda yozlaşmanın arttığını dile getirerek kültür ve sanatın bu yozlaşmaya karşı önemli bir araç olduğunu söyleyen Cengiz, "Bugün çok büyük bir toplumsal yozlaşma ve kırılma içinden geçiyoruz. Uyuşturucu gibi şeyler toplumun içinde küçük yaşlara kadar sirayet ettiği bir gerçekliği yaşıyoruz. Başta burada ailelerimiz ve toplumumuza buradan seslenmek isterim, çocuklarımızı ve gençlerimizi bu tür şeylerden korumak için kültür merkezimize çocuklarını kendileri getirmelidir. Ancak bu şekilde o tür ortamlarda çocuklarımızı uzak tutabiliriz" diye konuştu. 

KAYIT ÇAĞRISI

Teknolojik gelişmenin getirdiği ve bireylere sirayet eden "bireyselleşme" ve "popülist" eğilimlere işaret eden Cengiz, "Yaşadığımız çağ teknolojinin yanlış kullanılmasıyla adeta bir robotlaşma çağına dönüştü. Yaşadığımız çağ bireyselleşmenin ve bunun getirdiği içsel bir yalnızlığın derinlemesine yaşandığı, her şeyin sıradanlaştığı, sanatın sadece popüler olmaktan öteye algılanmadığı bir çağa dönüştü. Biz olaya bu şekilde bakmıyoruz. Bize göre toplumsallaşma, popülist yaklaşıma göre çok daha sağlıklıdır. Biz gençlere kendini ifade edebileceği bir sanat anlayışı sunuyoruz. O yüzden tüm gençleri kurslarımıza kayıt olmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: https://mezopotamyaajansi40.com/tum-haberler/content/view/252668