Objektif ve bağımsız yayınevlerinin olmadığı (var olmaya çalışan, emeğe üretene kıymet veren, hakikate tutunmaya çalışan bir kaç, objektif yayınevinin ise tepesinden heyulanın inmediği ) bir ülkedir burası. Uluslararası kitap fuarı gibi bir alanın ''ciddiyetinin'' üstünü çizen, tekelci statükonun gösteri arenası haline gelmesine şaşıracak değiliz.

Objektif ve bağımsız yayınevlerinin olmadığı (var olmaya çalışan, emeğe üretene kıymet veren, hakikate tutunmaya çalışan bir kaç, objektif yayınevinin ise tepesinden heyulanın inmediği ) bir ülkedir burası.

Uluslararası kitap fuarı gibi bir alanın ''ciddiyetinin'' üstünü çizen, tekelci statükonun gösteri arenası haline gelmesine şaşıracak değiliz. Çünkü, ağalar böyle istiyor.

Acıklı olan ise parasız kitap basmaya çalışan yayınevlerinin ayakta kalabilmesi için can suyu olacak kadar bile kitaplardan gelir elde demediklerini kendileri söylemekteler. Ancak son 10 yıldır artan yazarlık hevesi ve ''benim de bir kitabım olsun'' talebi, paralı yayınevlerinin arzının artmasına sebep olmuşsa da, 'müşterisiz pazar'ın içinde yok olup gitmektedirler.

Sistemin allayıp pullayarak sunduğu bir kaç popülist yazarın dışında ciddi, birikimli yazarları görmek, bulmak zorlaşmaktadır. Çünkü insanların bilincine kazınan ''marka değilse, kıymetli değildir.'' algısı, kötü olanın iyiyi kovmasına neden olmaktadır....

Gittikçe kültür ve sanat ürünlerinin derin kuyulara atılmak istendiği şu kötü dönemlerden geçerken TÜYAP KİTAP Fuarı'nın da çekiciliği kalmadı. Yazık ki, toplumları dönüştürecek olan, bilim, felsefe, kültür, sanat etkinlikleri alanları her geçen gün yok edilmeye doğru bir adım daha yaklaşmaktadır.

Derin birikimi, retoriği, filozfisi, manâsı, gerçekliği, estetiği olan eserlerin yeşereceği günleri özlüyoruz.

Yansız, kayırmasız eleştirmenlerin olduğu, yazarı geliştiren objektif eleştirilerin olacağı günleri özlüyoruz.

''Gelinin/damadın amcasından da bir ödül.'' takılarına dönüşen yapay ödüllere ihtiyaç duyulmayan, ödülü okurların vereceği eserleri özlüyoruz.

Özgür, objektif kültür ve yazın günlerini özlüyoruz..