Bu sabah gökyüzünü maviye boyamak isterdim.Kuşlar uçarken bir fotoğraf çekmek , Gökyüzüne bir uçurtma görmek isterdim.Ve yağmur en çok onu özledim..


Bugün yangının 7 .günündeyiz Antalya Manavgat ,Artvin, Adana, Dersim , Marmaris İçmeler Hisarönü Amos Turgut, Değirmenyanı Çökertme ,Mazı ,Milas derken Ören ,Kemerköy yanmaya başladı ..
Çok oldu Kemerköy termik Santrali yapılmasın diye eylem yapmış "Termik santral İstemiyoruz " yazmıştık tek tek kocaman harflerle,harfleri  elimizde tutuyorduk


 harflerden biri kaybolmuştu evet sanırım I harfiydi arkadaşımız I harfi gibi durmuştu evet aradan 35 yıl geçti yine dimdik ayaktayız.Doğanın talan edildiğini biliyorduk.


Ama bu kadarını biz bile tahmin edememiştik. Bugün Muğla Yangınlarin 7.günü yangın küçücük ve söndürülmesi en kolay yerde başlamıştı.Bu kadar aciz olduğumuzu itibarımızın hiç  olmadığını aslında bu kıvılcımla öğrendik ! öğrendik..Sorumlu belediyelermiş.
Diyelim ki çocuk evde yangın çıkardı sorumlu çocuk diye yangını söndürmeyecek miyiz ?


Evet aslında olan bu ve yalnızca bu da değil itfaiyecilerin yanmaz denilen kıyafetlerinin yandığı ve çok kişinin yaralandığı 8 evladımızı kaybettiğimiz bu yangında  kaplumbağalar ,kanadı tutuşan kuşlar yavrularını hatta yumurtalarını terkedemedigi için ölen yabani hayvanlar, sincaplar,tavşanlar kediler köpekler,koyunlar Yaban atları ,keçiler bunlar can değil mi Beyaz etmiş ! Her canlıyı severdik oysa yaradandan ötürü meğer öyle değilmiş ! köylüler gece gündüz çalıştı elleri yandı vazgeçmediler ayakları evleri yandı traktörlerini arazöze çevirdiler koca devletimizin yangın uçaklarının olmadığını öğrendi


Naylon terlikleri ye yangını söndürmeye çalışan kadınlara genç yürekler katıldı ..Hava desteği şarttı olmadı çünkü dağlık arazi buralar ve Kızılçam kozaları yüzlerce metre uzağa hatta dağdan yuvarlanarak deniz kıyısına kadar her tarafı tutuşturarak yayılır. Orman yoksunuyuz ve ormanın en fazla olduğu illerimizde çıktı artık alevler arasındandayız.
Termik santrali  alev topuna döndü.Muğla artık eski Muğla olmayacak Marmaris cennetimiz küle döndü.Yangının 7. günü 
Bugün 5 Ağustos 2021 saat 06:30 sanki 6 Ağustos 1945 sabahına uyandık ya da 1941 Nazi gaz odaları sabahına ..Bu sabah açık  Gaz Odalarında Muğla'dayız 
Dâhiyane değil mi? 
Nurgül Kumbaroğlu