ABD’de 1990’da kurulan Uluslararası Kadınların Medya Vakfı (IWMF) tarafından her yıl hapis, yargılama, saldırı gibi ihtimalleri göze alarak haber yapan dünya çapında kadın gazetecilere verilen ödülün bu yılki sahibi tutuklu gazeteci Zehra Doğan oldu. 2018 Gazetecilikte Cesaret Ödülü, Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci, ressam ve şair Doğan’a verildi.

TV 8’de yayınlanan Survivor programının kameramanlarından 24 yaşındaki Alper Baycın, çantasını gasp etmeye çalışan iki kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Sendika.Org’un İstanbul Şişli’de bulunan bürosuna 28 Haziran’da polis tarafından baskın düzenlendi. İçeride kimsenin olmadığı ve yetkililere haber verilmeden yapılan baskında, büronun kapısı kırıldı. Polis, apartman yöneticisinin gözetiminde içeride saatlerce arama yaptı. Sendika.org sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, baskının editörleri Ali Ergin Demirhan hakkında yürütülen bir soruşturmadan kaynaklı olduğu belirtti.

Darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan ve yerel mahkeme tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan gazeteci Mehmet Altan hakkında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından tahliye kararı verildi.

AvrupaGüvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) seçim gözlem heyeti, 24 Haziran seçimlerine yönelik hazırladığı ön raporunda siyasi parti ve adayların seçim kampanyalarının “eşit koşullar içinde yapılmadığını”, OHAL’in ise “zaten kısıtlanmış olan medya özgürlüğünü daha da engellediğini” vurguladı.

DemirörenHolding’e satılan Doğan Haber Ajansı’nın ismi Demirören Haber Ajansı olarak değiştirildi.
Editör: Haber Merkezi