MİLLİ DİRLİK ''Milli birlik'' çağrısı yapıyor muhalefet olarak hiç bir birliği sağlayamamış basiretsizler. Milli birliğin içinde, Kürt Ermeni filan var mı acaba? Arkanız sıkışınca mağduru oynarsınız.

MİLLİ DİRLİK

''Milli birlik'' çağrısı yapıyor muhalefet olarak hiç bir birliği sağlayamamış basiretsizler. Milli birliğin içinde, Kürt Ermeni filan var mı acaba? Arkanız sıkışınca mağduru oynarsınız. Neyi kurtaracağız, sarayı mı, saltanatı mı? Ne zaman çuvallasanız ''Dış güçler'' imdadınıza yetişiyor. Ne dış gücü?!  Elma içeriden kemirildi,  kurtlar sofrasını kurtarmak değil ''milli birlik''

Kaptan köşkündekilerle, geminin makine dairesindeki yaşayıp,  gemiyi yürüten kölelerin birliği değil.

Gemicikleri kurtarmak milli birlik değil

Affedersiniz ''Kürtler, Ermeniler'' üzerinden yürüttüğünüz ayrımcı gemi, milli birlik değil.

Sarayla, köhne evin milli birliği olmaz, çelişkisi olur.

''Bize şatafat, size boka bat'' milli birlik değil.

Tam da emperyalizme ve sizin gibi sömürgen kapitalistlere karşı sokağa çıkanları, sürükleyip yaraladığınız, öldürdüğünüz, hapislere tıktığınız insanlar sizin milli birliğiniz değil.

(Şimdi kalkmış Amerikan Emperyalizminin ülkeyi batırmaya çalıştığını söylüyorsunuz, ''6. filo defol'' diyenleri ipte götürmüştünüz)

Ülkenin askerlik yapmamak için bedel ödeyemeyen fakir çocuklarını uyduruk savaşlarda canlarıyla bedel ödetmek milli birlik değil.

Kadınlarına , çocuklarına kötü davranan toplumdan, kendi içinde dirliğini sağlayamamış toplumdan milli birlik çıkmaz!

Milli birlik çağrısı, asgari koşulları sağlanmış toplumlar için geçerlidir.

Çoğunluğun zaten denize düşmüş boğulmakta olduğu, azınlığın sefahat gemisinde olduğu bir ülkenin aynı gemide olduğunu söylemek milleti salak yerine koymaktır.

Olsa olsa siz geminizi boğulmakta olanların üstünden gene yürütürsünüz. Aynı gemide değiliz! Olsak bile batan geminin su alan yerlerine bizim cesetlerimizi tıkayarak geminizi kurtarırsınız...

Velhasıl, yaşadığımız ekonomik kriz birkaç günün meselesi değil. Birike birike patladı. 16 yıldır yolsuzluk ekonomisi çürümenin marjinal noktasına vardı. Artık gemi yürümüyor karaya oturdu. Aynı gemide değiliz, ama karaya oturttuğunuz geminin enkazını gene biz marabalar kaldıracak. Siz gemideki hazineleri başka gemiye yüklersiniz ve bir MAN adası vardır hep sizi bekleyen.Marabalar düşünsün!

Ayrıca yıllarca sürekli yalan ve talan üzerine kurduğunuz saltanatın yürümesi için kaç kere ''aldattınız'' Ama aldatılmaya müstehak bir halkın hak ettiğini de söylemeyeceğim. Zira kurnaz ve güçlülerin, zayıf ve iyi niyetlileri ezme, sömürme hakkı olduğunu onaylamış olurum.

Hepimiz şüphe içindeyiz, siz ''dış güçler'' yapıyor  diye, gene çoğunluğu inandırabilirsiniz. Ama gene de aklımıza bir çok şeyin gelmesini de engelleyemiyoruz. Mesela; hileli şirket iflasına giden işveren ne yapar? Önce şirketin içini boşaltır, şirket üzerindeki malı mülkü anlaşmalı haciz ettirir, bir kısmını da yakın akrabaların üzerine yapar. Sonra, iflasını ilan eder. Oh ne güzel artık alacaklılar düşünsün! Ülke'de olanlar da, sanki hileli iflasa giden şirket sahibinin yaptığına benziyor.

Doları tırmandıran ve bundan çıkar sağlayan her kimse... Şimdilik yara sıcak. Bir ay sonra herkes kan kaybına uğrayacak. Ekonomik buhranın, zehir gibi damarlarımıza doğru akışını izleyeceğiz. İflaslar, intiharlar, açlık, ahlaksızlığın her boyutunu yaşayacağız...

Kısacası; ezilenlerin batacak gemisi yok, onlar ezenlerin gemisini yürütmek için varlar. Tek sıkıntı o geminin içindekileri kurtarmak için ''milli birlik''palavralarına  inanmak yerine; insanca, eşit özgür yaşayacağımız bir ülke dirliğidir bizim birlik anlayışımız...