NEYMİŞ EFENDİM
   Meral Akşener durup, dururken parti kurmadı, buna gereksinim vardı ve öyle de oldu!
Onu sahaya süren  akıl test etme gereği de duydu. Akşener, birden yalnız olduğunu sandı ve iplerinin kimlerin elinde olduğunu tahmin edememiş olacak ki Kürt sorunu konusunda açık dile getirmese bile, “ bu kan davasını şu beyaz tülbentimle sona erdiririm “ diyerek farklı bir seçenekle yola koyulmak istedi!
İşte orada ipler koptu. Onu sahaya sirenler “ gel bakalım “ diyerek başındaki tülbenti aldılar ve yüzüne demirden bir maske geçirdiler ve şimdi bu demir maskenin arkasında yanına aldıkları ile bir koro oluşturmuş, ölüm şarkıları söylüyor!
Görünen o ki gelmeleri durumunda bu ülkenin sorunları daha da katmerleşecek ve ara sıra kesintisi olan kan ve gözyaşı kesintisiz devam edecektir!
Bu istemediğimiz, fakat görünen köyün kılavuz istemeyen halidir!
Diğer taraftan Kılıçdaroğlunun “ helalleşme “ hevesleri de karşılığı olmayan bir söylem olarak kalıyor, kalacakta!
Bu ülkede böylesi derin ve herkesin üzerinde nemalandığı sorunları öyle bir tülbent, iki helalleşme ile çözemezsiniz!
Ciddi bir yapılanma ve cesaret gerekiyor. Bir kere soruna yaklaşım konusunda bu güne kadar olanların dışında ciddi bir akıl, öngörü ve bu ülkenin geleceğine dair bir hesaplama yapmak gerekiyor!
Devlet denilen yapı, kar, zarar ikileminde sürekli kar yanını seçen taraftır! Bunu yaparak vatandaşının huzur ve güvenini sağlar!
Bizde maalesef durum tam tersidir ve devlet aklı güne “ kendimize nasıl bir zarar veririz “ diye başlıyor!
Hal böyle olunca sadece ekonomik enflasyon yaşamıyoruz, tüm davranış biçimlerimiz ve kültürel psikolojimiz dahil her şeyimizle önlenemeyen bir enflasyonla yüz yüzeyiz!
Tahammülsüzlük sınırlarında hiç bir şeyin çözümü yoktur; hele ki demokrasi beyninizdeki öcüyse asla ve hiç bir zaman..!
Tüm umudunu seçimlere bağlayanların görmediği tek şey, mevcudun tekrarına daha beterinin eklenmesidir!
İşte siz o zaman görün başınıza kaç bela sarıldığını!
Bilmiyorum şu ana kadar hep alışık olduğumuz türkünün nakaratı söyleniyor ve üstelik hem iktidar, hem muhalefetin elemanları aynı koro da yer alıyor!
Gariban Memede duyurulur..!