• DOLAR 32,52 %0.19
  • EURO 34,77 %0.06
  • ALTIN 2.490,26 %1.14
  • BİST100 9.525 %-0.06
  • BITCOIN 62.845 %1.69
  • ETHERIUM 3.046 %0.2
19°

Öcalan'ın avukatlarıyla görüşme yasağı kaldırıldı

Yayınlanma
Güncelleme
208 Gösterim

      ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme yasağının kaldırıldığını açıkladı. Bkan Gül, “Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi” dedi.




 

 

 

ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşme yasağının kaldırıldığını açıkladı.





Bkan Gül, “Görüşme yasağına ilişkin kararlar kaldırıldı ve görüşme imkanı getirildi” dedi.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, 2 Mayıs'ta İmralı Cezaevi'nde yaptıkları görüşmeye ilişkin düzenledikleri basın toplantısında müvekilleri Abdullah Öcalan üzerindeki yasağın kaldırıldığını duyurmuştu.

Adalet Bakan'ın açıklamaları şöyle:

İstanbul, Diyarbakır, Silivri, Urfa’ya gidildi. Yine birçok cezaevine, İmralı’ya da gidildi. Orayı da ziyaret ettiler. Dolayısıyla; tüm cezaevlerinde, ilgili şahıs, tutuklu, mahkumlarla görüşmeler sağlandı. Bunlarla ilgili genel itibariyle daha önceki ziyaretlerde olumlu gelişmeler olduğunu ifade ettiler. Biz, işkence, kötü muameleye sıfır tolerans anlayışıyla yola çıkmış; özgürlükçü, demokrasiyi geliştiren bir anlayışla yola devam edeceğiz. Dolayısıyla bu konudaki eleştiri ya da önerileri dikkatle takip edeceğiz. Görüşme, İmralı ziyareti oldu.”

Ayrıntılar geliyor...



 

Yorumlar