HABER MERKEZİ - Kürt sinemacı Lisa Çalan’a, 26’ncı Uluslararası Kerala Film Festivali’nde “Yılın Sinema Ruhu Ödülü” verildi. 

Kürt sinemacı Lisa Çalan’a Hindistan’ın Kerala eyaletinde düzenlenen 26’ncı Uluslararası Kerala Film Festivali’nde, “Yılın Sinema Ruhu Ödülü” verildi. Festivalin aynı zamanda  “Onur konuğu” olan Çalan’a ödülü Kerala Başbakan’ı takdim etti. Ödülünü almak için sahneye çıkan Çalan, dakikalarca ayakta alkışlanırken, Kürtçe yaptığı konuşmada ödülünü 5 Haziran, Suruç ve Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren ve yaralananlara adadı. 

Konuşmasında Kürt kadınların direnişle kendilerini yeniden yarattıklarını belirten Çalan, “Rojava’da büyük bir direnişi omuzlayan Kürt kadınlar, DAİŞ barbarlığına karşı bir manifesto yazdı. Bu manifesto bugün tüm dünyaya ilham veriyor” dedi.  

FESTİVAL HAKKINDA 

Festival, Hindistan'ın Kerala eyaletinin başkenti Thiruvananthapuram’da 1996 yılından bu yana Kerala Devlet Kültürel İşler Departmanı adına Kerala Eyaleti Chalachitra Akademisi tarafından düzenleniyor. Bu yılki festivalde, kadın yönetmenlerin yönettiği toplam 38 film gösterilirken, Lisa Çalan'ın yönettiği Dağların Dili filminin özel gösterimi yapıldı. 20 Mart'ta ise Asianet News Online köşe yazarı Harita Savitri ile Çalan’ın katılacağı bir etkinlik Tagore Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek. (MA)

Editör: Haber Merkezi