ANKARA – CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ikinci defa kameraların karşısına geçerek, “Kimse erken gelin güvey olmasın. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmıştır” dedi.


CHP Sözcüsü Bülent Tezcan parti Genel Merkezi’nde ikinci defa kameraların karşısına geçerek, Anadolu Ajansı’nın sonuçları manipüle etmeyi sürdürdüğünü belirtti. Tezcan, “Oranlar üzerinden birileri erken davul zurna çalmaya başladı. Kimse erken gelin güvey olmasın. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalmıştır. İkinci tura kalacağını büyük oranda gösteriyor. Bunu rakamlar söylüyor” dedi.


“Anadolu Ajansı yüzde 93.5 oylar açılmış derken YSK’nin resmi verilerine göre oyların yarısı henüz açılmamış” diyen Tezcan, “Bu tablo içerisinde bizim sandık görevlilerimiz düzenli olarak ıslak imzalı tutanaklarını topluyor partinin sistemine yüklüyor. Bu veriler çerçevesinde baktığımızda son durumu  paylaşıyoruz. CHP’nin sandık görevlilerinin sisteme girdiği 18 milyon 973 bin 242 oy var. Sayın Muharrem İnce’nin oy oranı yüzde 33,65, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 51,77.  Toplam yüzde 39 sandıklar açılmış ve geride yaklaşık 40 milyona yakın bekleyen oy var. Yani bu kadar oy henüz sisteme girmemişken Erdoğan’ın oy oranı yüzde 51.77” diye konuştu.


KİMSE KENDİSİNİ CUMHURBAŞKANI İLAN ETMESİN


Anadolu Ajansı’nın Erdoğan için yüzde 71 oy ile başladığını belirten Tezcan, şöyle konuştu: “Şu an itibariyle indiği rakamlara bakın sonuna kadar sandığı takip etmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Biz bu oyları adım adım takip edeceğiz. Sandık görevlilerimizin getirdiği veriler esastır. Sabaha kadar bunları rakam rakam gireceğiz. Geride 40 milyon oy, açılmamış 110 bine yakın açılmamış sandıkla kimse kendisini cumhurbaşkanı ilan etmesin.


Partili arkadaşlarımızın yapacağı bir şey var. Kulaklarınızı tıkayın gözlerinizi açın. Herkes gelsin parti binalarını terk etmeyin. Herkes bunu sisteme girsin. Ne açıklarlarsa açıklasınlar günün sonunda tutanaklara yazılanlar esastır. Bu gidiş 45’lere doğru bir gidiştir ve seçim ikinci tura kalacak. Sandık görevlilerimizi aynı hassasiyetle işlerini yapmaya çağırıyorum. Biz sabaha kadar buradayız takip ediyoruz. Gece boyunca periyodik olarak kamuoyunu bilgilendireceğiz. İnşallah 8 Temmuz’da ikinci oylamada Türkiye güzel bir seçimin sonucunu görecektir.”
Editör: Haber Merkezi