Baskın seçimlere sayılı günler kala Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) milletvekili adayları tüm bölgelerde seçim çalışmalarını hızlandırdı. Adaylar, gittikleri yerlerde yeni yaşam projelerini anlatırken, yurttaşlardan destek istiyor.

Maraş’ta seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren HDP milletvekili adayları, partililerle birlikte Pazarcık’a bağlı Narlı Mahallesi’nde esnaf ziyaretlerinde bulundu. Ziyaretlerde yapılan seçim sohbetlerinde tamamına yakını Alevi yurttaşlardan oluşan Narlı esnafı, iktidardan en çok Alevilerin çektiğini, artık değişim zamanı geldiğini ifade etti. Esnafları dinleyen HDP’liler ise, hükümetin cemevlerine yasal statü verme vaadini hatırlattı.
HDP Van İl Örgütü, seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. HDP milletvekili adayları Murat Sarısaç, Muazzez Orhan, Asuman Yılmazer ve Mukaddes Karakoç ve partinin yöneticileri esnaf ve köy ziyaretlerinde halkla buluştu.

Iğdır kent merkezinde bir araya gelen ve aralarında HDP il ve ilçe eşbaşkanları ile milletvekili adayları Kıznaz Türkeli’nin bulunduğu çok sayıda kişi, Halfeli ve Hoşhaber beldelerini ziyaret etti. HDP’liler sokak sokak ve kapı kapı gezerek Demirtaş’ın fotoğraflarını ve broşür dağıttı.

HDP Kars’ta da seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. HDP Kars Milletvekili adayları Arzu Moco, Ayhan Bilgen ve Bişar Abdi Alınak sanayi sitesinde çalışan emekçiler ile bir araya geldi.
HDP Şırnak Milletvekili adayı Hüseyin Kaçmaz ve beraberinde bulunan çok sayıda partili de seçim çalışmaları kapsamında, Uludere ve bağlı Şenoba Beldesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Aralıksız çalışma

Seçim çalışmaları Hakkari’nin Çukurca ilçesinde ve köylerinde devam etti. Öğlen saatlerinde HDP Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, Hakkari eski Belediye Başkanı Şükrü Çallı, HDP Milletvekili adayı Özgür Zeydanoğlu, STK temsilcileri, HDP ve DBP’li yöneticiler ile çok sayıda yurttaş ilk olarak Hakkari merkeze bağlı Eski Taşbaşı (Kelêtan) köyünde ziyaretlerde bulundu.

Diyarbakır’da HDP’li adaylardan Selçuk Mızraklı, İmam Taşçıer, Ferda Fahrioğlu Akın ve Abdurrahim Durmuş, partililerle birlikte Sur ilçesinde bulunan Hayvan Pazarı’nı ziyaret etti. Pazar esnafının yaşadıkları sorunları dinleyen adaylar, DBP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum tarafından pazarın Çarşamba günleri kapatılmasına tepkiler dile getirildi. HDP İstanbul birinci, ikinci ve üçünsü bölgelerinde milletvekili adayları günün erken saatlerinde başladıkları çalışmalarını gecenin geç saatlerine kadar sürüdürüyor. CHP’li seçmenin de ilgi gösterdiği adaylarla zaman zaman “Biz zaten HDP’ye oy vermeyi kararlaştırdık. Sizden de İnce’ye oy vermenizi istiyoruz”, “Ailemizde 5 kişi oy kullanıyorsa en az 2 oyunu HDP’ye vermeliyiz” gibi diyaloglar yaşanıyor.

Aydın ve Manisa HDP diyor

HDP Manisa il örgütü seçim çalışmalarına adaylar Sırrı Sakık ve Hasret Aslan ile Saruhan ilçesinde devam etti. Aydın’da da HDP milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Sultanhisar ilçesi Atça Mahallesi’nde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Çok sayıda yurttaşın katıldığı açılışta konuşan adaylardan Ferhat Tunç, 25 Haziran Sabahı HDP ile yeni bir güneşin doğacağını vurguladı.
Editör: Haber Merkezi